SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
Za testo:
- 150 g univerzalnog brašna
- prstohvat soli
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica kafe
- 1 kašika putera
- 1 jaje
- 1 kašičica belog vinskog sirćeta
- belo vino
- ulje za prženje
Za fil:
- 500 g rikote, dobro oceđene
- 150 g šećera u prahu
- 1 kašičica mleka
- mini čokoladne mrvice
Za ukrašavanje:
- lešnici
- čokoladne mrvice
- kandirano voće
- šećer u prahu
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite brašno, so, šećer i kafu. Dodajte otopljeni puter, žumance i sirće, sipajte vino i mesite, dok testo ne postane meko i elastično. Umotajte u plastičnu foliju i ostavite sat vremena u frižideru. U tanke listove razvucite testo, pa napravite krugove prečnika oko 8 cm. Obmotajte krugove oko kalupa za kanole, ali pazite da se krajevi ne preklapaju. Unutrašnju stranu jednog kraja premažite belancetom kako bi se testo zalepilo i na kraju formirao oblik tube, tj. kanola. Na dosta vrelog ulja pržite kanole sve dok ne postanu zlatne. Zatim, ocedite i pustite da se skroz ohlade. Skinite tubice sa kalupa pa pustite da se prohlade. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Kroz sito propasirajte rikotu pa stavite u posudu za mešanje. Dodajte šećer u prahu pa dobro izmešajte. Sipajte mleko pa umešajte dok smesa ne postane kremasta i glatka. Dodajte čokoladne mrvice. Ostavite fil sat vremena da se prohladi. Filom napunite poslastičarsku kesu sa širokim nastavkom. Svaku kanolu punite filom, pa dekorišite lešnicima i čokoladnim mrvicama. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
SLAVICIN VOĆNI KOLAČ ZA SAVRŠEN VIKEND Lako se pravi, a topi se u ustima
Napravite ovaj neodoljivi voćni kolač po receptu Slavice Milojević iz Vranja
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)