SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja

Ivana Pavlović

16:00

Sezonski recepti 0

Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.

kanole
Shutterstock

Za testo:

  • 150 g univerzalnog brašna
  • prstohvat soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica kafe
  • 1 kašika putera
  • 1 jaje
  • 1 kašičica belog vinskog sirćeta
  • belo vino 
  • ulje za prženje

Za fil:

  • 500 g rikote, dobro oceđene
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 kašičica mleka
  • mini čokoladne mrvice 

Za ukrašavanje:

  • lešnici
  • čokoladne mrvice
  • kandirano voće
  • šećer u prahu

Priprema: 

U jednoj posudi sjedinite brašno, so, šećer i kafu. Dodajte otopljeni puter, žumance i sirće, sipajte vino i mesite, dok testo ne postane meko i elastično. Umotajte u plastičnu foliju i ostavite sat vremena u frižideru. U tanke listove razvucite testo, pa napravite krugove prečnika oko 8 cm. Obmotajte krugove oko kalupa za kanole, ali pazite da se krajevi ne preklapaju. Unutrašnju stranu jednog kraja premažite  belancetom kako bi se testo zalepilo i na kraju formirao oblik tube, tj. kanola. Na dosta vrelog ulja pržite kanole sve dok ne postanu zlatne. Zatim, ocedite i pustite da se skroz ohlade. Skinite tubice sa kalupa pa pustite da se prohlade. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Kroz sito propasirajte rikotu pa stavite u posudu za mešanje. Dodajte šećer u prahu pa dobro izmešajte. Sipajte mleko pa umešajte dok smesa ne postane kremasta i glatka. Dodajte čokoladne mrvice. Ostavite fil sat vremena da se prohladi. Filom napunite poslastičarsku kesu sa širokim nastavkom. Svaku kanolu punite filom, pa dekorišite lešnicima i čokoladnim mrvicama. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Bon appetit!

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading