SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
Za testo:
- 150 g univerzalnog brašna
- prstohvat soli
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica kafe
- 1 kašika putera
- 1 jaje
- 1 kašičica belog vinskog sirćeta
- belo vino
- ulje za prženje
Za fil:
- 500 g rikote, dobro oceđene
- 150 g šećera u prahu
- 1 kašičica mleka
- mini čokoladne mrvice
Za ukrašavanje:
- lešnici
- čokoladne mrvice
- kandirano voće
- šećer u prahu
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite brašno, so, šećer i kafu. Dodajte otopljeni puter, žumance i sirće, sipajte vino i mesite, dok testo ne postane meko i elastično. Umotajte u plastičnu foliju i ostavite sat vremena u frižideru. U tanke listove razvucite testo, pa napravite krugove prečnika oko 8 cm. Obmotajte krugove oko kalupa za kanole, ali pazite da se krajevi ne preklapaju. Unutrašnju stranu jednog kraja premažite belancetom kako bi se testo zalepilo i na kraju formirao oblik tube, tj. kanola. Na dosta vrelog ulja pržite kanole sve dok ne postanu zlatne. Zatim, ocedite i pustite da se skroz ohlade. Skinite tubice sa kalupa pa pustite da se prohlade. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Kroz sito propasirajte rikotu pa stavite u posudu za mešanje. Dodajte šećer u prahu pa dobro izmešajte. Sipajte mleko pa umešajte dok smesa ne postane kremasta i glatka. Dodajte čokoladne mrvice. Ostavite fil sat vremena da se prohladi. Filom napunite poslastičarsku kesu sa širokim nastavkom. Svaku kanolu punite filom, pa dekorišite lešnicima i čokoladnim mrvicama. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
ROLAT SA MAKOM Očaravajući desert mekan kao duša, poći će vam voda na usta
Služite samostalno ili pospite šećerom u prahu.
KESTEN PIRE Poslastica koja je obeležila jesen, jednostavno preukusna
Fenomenalan desert za hladne dane, kremast i neodoljiv.
SOGAN DOLMA Turski specijalitet koji greje dušu i telo, po receptu bez premca
Punjeni luk oduševiće one izbirljive, po receptu koji budi sva čula.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
Komentari (0)