SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
Za testo:
- 150 g univerzalnog brašna
- prstohvat soli
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica kafe
- 1 kašika putera
- 1 jaje
- 1 kašičica belog vinskog sirćeta
- belo vino
- ulje za prženje
Za fil:
- 500 g rikote, dobro oceđene
- 150 g šećera u prahu
- 1 kašičica mleka
- mini čokoladne mrvice
Za ukrašavanje:
- lešnici
- čokoladne mrvice
- kandirano voće
- šećer u prahu
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite brašno, so, šećer i kafu. Dodajte otopljeni puter, žumance i sirće, sipajte vino i mesite, dok testo ne postane meko i elastično. Umotajte u plastičnu foliju i ostavite sat vremena u frižideru. U tanke listove razvucite testo, pa napravite krugove prečnika oko 8 cm. Obmotajte krugove oko kalupa za kanole, ali pazite da se krajevi ne preklapaju. Unutrašnju stranu jednog kraja premažite belancetom kako bi se testo zalepilo i na kraju formirao oblik tube, tj. kanola. Na dosta vrelog ulja pržite kanole sve dok ne postanu zlatne. Zatim, ocedite i pustite da se skroz ohlade. Skinite tubice sa kalupa pa pustite da se prohlade. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Kroz sito propasirajte rikotu pa stavite u posudu za mešanje. Dodajte šećer u prahu pa dobro izmešajte. Sipajte mleko pa umešajte dok smesa ne postane kremasta i glatka. Dodajte čokoladne mrvice. Ostavite fil sat vremena da se prohladi. Filom napunite poslastičarsku kesu sa širokim nastavkom. Svaku kanolu punite filom, pa dekorišite lešnicima i čokoladnim mrvicama. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
KOLAČ SA MAKOM BOLJI OD SVAKE TORTE Sve se samo pomeša i peče
Savršeno ide uz čaj ili kafu.
DOMAĆI JAFA KOLAČ SAVRŠEN ZA IZNENADNE GOSTE I dupla mera će biti malo
Savršen za hladne dane i praznike.
MIRISNI ROLAT SA CIMETOM I BUNDEVOM Zbog njega se krši svaka dijeta
Kremast i sladak, i dupla mera je malo.
KOKOS KOLAČ ZA SVE PRILIKE Kremast, lagan i savršen, polizaćete i tanjir
Savršen desert za sve prilike.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)