SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
Za testo:
- 150 g univerzalnog brašna
- prstohvat soli
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica kafe
- 1 kašika putera
- 1 jaje
- 1 kašičica belog vinskog sirćeta
- belo vino
- ulje za prženje
Za fil:
- 500 g rikote, dobro oceđene
- 150 g šećera u prahu
- 1 kašičica mleka
- mini čokoladne mrvice
Za ukrašavanje:
- lešnici
- čokoladne mrvice
- kandirano voće
- šećer u prahu
Priprema:
U jednoj posudi sjedinite brašno, so, šećer i kafu. Dodajte otopljeni puter, žumance i sirće, sipajte vino i mesite, dok testo ne postane meko i elastično. Umotajte u plastičnu foliju i ostavite sat vremena u frižideru. U tanke listove razvucite testo, pa napravite krugove prečnika oko 8 cm. Obmotajte krugove oko kalupa za kanole, ali pazite da se krajevi ne preklapaju. Unutrašnju stranu jednog kraja premažite belancetom kako bi se testo zalepilo i na kraju formirao oblik tube, tj. kanola. Na dosta vrelog ulja pržite kanole sve dok ne postanu zlatne. Zatim, ocedite i pustite da se skroz ohlade. Skinite tubice sa kalupa pa pustite da se prohlade. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Kroz sito propasirajte rikotu pa stavite u posudu za mešanje. Dodajte šećer u prahu pa dobro izmešajte. Sipajte mleko pa umešajte dok smesa ne postane kremasta i glatka. Dodajte čokoladne mrvice. Ostavite fil sat vremena da se prohladi. Filom napunite poslastičarsku kesu sa širokim nastavkom. Svaku kanolu punite filom, pa dekorišite lešnicima i čokoladnim mrvicama. Na kraju, pospite šećerom u prahu. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DOMAĆE RUM ŠTANGLICE POMERAJU GRANICE DOBROG UKUSA A nema pečenja i gotove začas
Domaće rum štanglice osvojiće prave sladokusce.
KROFNE SA KREMOM OD VANILE Mekane i vazdušaste, otopićete se od miline
Fenomenalne i slatke, najbolje odmah stavite duplu meru.
POSNE BANANA KUGLICE Sitni kolači gotovi očas posla koji mirišu na ljubav
Napravićete začas, a tope se u ustima.
KOLAČ 12 KAŠIKA Jeftin desert sa kokosom koji uspeva svima, a bolji do sada niste jeli
Fenomenalni desert sa merama 12 kašike raspametiće sve koji ga budu probali, a pravi se nikad lakše.
TIRAMISU SA BUNDEVOM Jesenji specijalitet sa kafom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, uzećete parče više
Čuveni italijanski desert u savršenom spoju sa bundevom, kraljicom sezone.
STARINSKA TORTA SA ORASIMA Zaboravljeni slatkiš iz bakine sveske recepata, sa sočnim korama i slatkim filom
Fenomenalna poslastica pogodna za sve svečane događaje i slavsku trpezu.
SICILIJANSKE KANOLE Desert koji je proslavio čuveni italijanski film, a ukusa koji se ne zaboravlja
Recept za desert koji je proslavio film "Kum" oduševiće i one koji ne vole slatko.
POSNA LENJA PITA SA JABUKAMA Klasik kome popularnost samo raste, a ni malo ne zaostaje za originalom
Sočna i slatka, najbolje odmah stavite duplu meru.
SKRATITE VREME KUVANJA PASULJA Biće gotov za 45 minuta, samo dodajte ovu namirnicu, a nije soda ni ulje
Uglavnom je koristite za piće, a niste ni znali da može da ubrza vreme kuvanja pasulja.
Komentari (0)