NAJUKUSNIJE SLAVSKO ŽITO ZA SVETU PETKU Po starom tradicionalnom receptu, a tajna je u ovom sastojku
Pravoslavni hrišćani 27. oktobra slave veliki praznik Sv. Petku, a evo i predloga za najbolje slavsko žito.
Potrebno je
- 300 g pšenice belice
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- malo vanilinog šećera
- muskatni oraščić
- cimeta na vrh noža
Priprema:
Dobro očistite pšenicu i isperite pod mlazom vode. Stavite na šporet i ostavite da provri. Pustite da vri par minuta pa prospite vodu, a žito ostavite u cediljci. Nalijte hladnu vodu pa ponovite postupak. Radite tako 4 puta, dok se voda skroz ne izbistri. Posle četvrtog puta skinite sa šporeta pa poklopite i zamotajte u toplu,vunenu tkaninu, i ostavite tako nekoliko sati. Procedite žito ali ostavite 2 dl tečnosti. Umešajte vanilin šećer, cimet i muskantni oraščić. Prebacite žito u činiju pa pospite mlevenim orasima. Dekorišite polutkama oraha. Prijatno!
Možda vas zanima:
NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO ZA ARANĐELOVDAN U savršenom spoju tradicionalnog i modernog
Pravoslavni vernici sutra, 21. novembra proslavljaju veliki hrišćanski praznik Sabor sv.arhangela Mihajla -Aranđelovdan.
NAJLEPŠE SLAVSKO ŽITO ZA SVETOG LUKU Sa medom i bademima, još hrskavije i slađe od klasičnog
Srpska crkva i pravoslavni vernici 31. oktobra slave svetog Luku, apostola, jevanđelistu i pratioca apostola Pavla.
NAJBOLJE SLAVSKO ŽITO ZA VIDOVDAN Čokolada i orasi u savršenoj kombinaciji, svi će vam tražiti recept
Vidovdan, srpska slava koja proslavlja svetog mučenika kneza Lazara i svete srpske mučenike Vita, Modesta i Kriskentija i proroka Amosa, obeležava se 28.juna, u spomen na Kosovsku bitku 1389. godine.
NEKA VAM SE SVI DIVE Napravite najukusnije slavsko žito za Vidovdan
Strogo se vodite ovim receptom.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)