NAJUKUSNIJE SLAVSKO ŽITO ZA SVETU PETKU Po starom tradicionalnom receptu, a tajna je u ovom sastojku
Pravoslavni hrišćani 27. oktobra slave veliki praznik Sv. Petku, a evo i predloga za najbolje slavsko žito.
Potrebno je
- 300 g pšenice belice
- 300 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- malo vanilinog šećera
- muskatni oraščić
- cimeta na vrh noža
Priprema:
Dobro očistite pšenicu i isperite pod mlazom vode. Stavite na šporet i ostavite da provri. Pustite da vri par minuta pa prospite vodu, a žito ostavite u cediljci. Nalijte hladnu vodu pa ponovite postupak. Radite tako 4 puta, dok se voda skroz ne izbistri. Posle četvrtog puta skinite sa šporeta pa poklopite i zamotajte u toplu,vunenu tkaninu, i ostavite tako nekoliko sati. Procedite žito ali ostavite 2 dl tečnosti. Umešajte vanilin šećer, cimet i muskantni oraščić. Prebacite žito u činiju pa pospite mlevenim orasima. Dekorišite polutkama oraha. Prijatno!
ŽU ŽU Slasne pogačice koje se brzo prave, a idealne za druženje sa prijateljima
Napravi se lako, a pojede odmah, pritom su posne.
ŠAH TORTA ZA SVETU PETKU Zaboravljena poslastica po baka Desinom receptu koju će zbog izgleda deca obožavati
Torta koja je nekada bila obavezan deo svih slavlja, a danas je totalno zaboravljena.
NAJLEPŠI JESENJI DESERT Knedle sa jabukama i cimetom, mekane kao duša, a mirišu na ljubav
Kao izmišljene za jesen, a ukućani će stajati u redu za još.
TAJNI SASTOJAK ZA JUNEĆE MESO Dodajte ovo i biće mekano i sočno umesto tvrdo i žilavo
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u ukusnom obroku.
DOMAĆA SUPA SA KNEDLAMA Biće mekane i vazdušaste, a evo u čemu je caka
Još bolja od one kupovne, pravićete stalno.
Komentari (0)