NAJBOLJE SLAVSKO ŽITO ZA VIDOVDAN Čokolada i orasi u savršenoj kombinaciji, svi će vam tražiti recept

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Vidovdan, srpska slava koja proslavlja svetog mučenika kneza Lazara i svete srpske mučenike Vita, Modesta i Kriskentija i proroka Amosa, obeležava se 28.juna, u spomen na Kosovsku bitku 1389. godine.

slavsko žito
Shutterstock

Potrebno je

  • 400 g pšenice belije 
  • 300 g kristal šećera
  • 350 g mlevenih oraha
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašičica muskantnog oraščića
  • 1/2 kašičice mlevenog anisa
  • 2 kockice čokolade za kuvanje

Priprema

Vodom prelijte pšenicu pa ostavite da odstoji. Onda procedite, pa stavite u šerpu i ponovo prelijte vodom. Kuvajte dok ne krene da vri, pa ponovo procedite. Ponovo prelijte vodom, dodajte mleveni anis i kuvajte dok potpuno ne omekša. Procedite i pustite da se ohladi. Stavite prohlađenu pšenicu u blender pa izblendajte, ali ne previše. U posudu stavite pšenicu, orahe, vanilin šećer i muskantni oraščić. Dobro promešajte. Zatim, dodajte otopljenu čokoladu. Na kraju, ponovo promešajte. Dekorišite slavsko žito orasima. Prijatno!

 

 

Komentari (0)

Loading