NAPRAVITE GRAŠAK OVAKO I BIĆE PREUKUSAN Ispašće hrskav i sočan umesto žilav, a evo u čemu je caka

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

Primenite jednostavne trikove iskusnih domaćica i uživajte u fenomenalnom ručku.

grašak
Shutterstock

Evo nekoliko saveta kako da bude hrskav i ukusan

Izaberite sveži grašak ako možete

Bolje da izaberete sveži grašak jer on ima slađi ukus i bogatiju boju. Nemojte da odmrzavate zamrznuti-on može direktno da se doda u jela.

Blanširanje

U ključalu vodu stavite grašk 2 minuta pa ga prebacite u posudu sa hladnom vodom. Blanširanjem ćete dobiti hrskav grašak lepe, zelene boje.

Dodajte so tek na kraju kuvanja

Da grašak ne bi ispao žilav nemojte da dodajete so na početku kuvanja, već tek na kraju. 

Napravite u tiganju

U tiganju na malo maslinovog ulja možete da napravite ukusan grašak. Dodajte seckani beli i crni luk pa grašak, i dobićete preukusno jelo. 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading