STARINSKI KOLAČ Padobranci sa orasima su bili omiljeni slatkiš u bivšoj Jugoslaviji
Recept je jednostavan i sigurno će vam uspeti.
Sastojci:
Za koru:
3 belanceta
300 g šećera
300 g mlevenih oraha
sok od limuna
Za fil:
3 žumanceta
3 kašike šećera u prahu
125 g putera
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Belanca čvrsto umutite sa šećerom, dodajte dve kašike limunovog soka, pa još malo umutite da dobijete čvrst sneg. Na kraju pažljivo ručno umešajte orahe. Kašičicom ili pomoću šprica oblikujte loptice na podmazan pleh. Trudite se da budu što manje i da ostavite veći razmak između jer će tokom pečenja narasti. Pecite ih u rerni na 150 stepeni oko pola sata. Vodite računa da ostanu bele. Za fil, umutite žumanca sa šećerom u prahu, pa dodajte omekšali puter i istopljenu čokoladu. Ohlađene puslice spajajte filom kao vanilice.
Možda vas zanima:
VEČNO OMILJENE Princes krofne, najfiniji i najkremastiji slatki zalogaji
Po ovom receptu će vam sigurno uspeti.
SITNI KOLAČI Grilijaš oblande su gotove za 15 minuta, a ukus je fenomenalan!
Grilijaš oblanda je izdašan kolač za slavu, imaćete mnogo kolačića, a veoma je ukusna.
MALE, SLATKE PUSLICE Najlakši recept od 3 sastojka, uvek savršeno ispadnu!
Puslicama možete i da ukrasite tortu za posebnu priliku, odlično će izgledati.
Jedan od najpopularnijih starinskih kolača PUNJENE KOŠNICE KOJE SE NE PEKU
Sitni kolači koji su nezamenljivi na slavama i drugim proslavama.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)