STARINSKI KOLAČ Padobranci sa orasima su bili omiljeni slatkiš u bivšoj Jugoslaviji
Recept je jednostavan i sigurno će vam uspeti.

Možda vas zanima:

VEČNO OMILJENE Princes krofne, najfiniji i najkremastiji slatki zalogaji
Po ovom receptu će vam sigurno uspeti.

SITNI KOLAČI Grilijaš oblande su gotove za 15 minuta, a ukus je fenomenalan!
Grilijaš oblanda je izdašan kolač za slavu, imaćete mnogo kolačića, a veoma je ukusna.

MALE, SLATKE PUSLICE Najlakši recept od 3 sastojka, uvek savršeno ispadnu!
Puslicama možete i da ukrasite tortu za posebnu priliku, odlično će izgledati.

Jedan od najpopularnijih starinskih kolača PUNJENE KOŠNICE KOJE SE NE PEKU
Sitni kolači koji su nezamenljivi na slavama i drugim proslavama.
Sastojci:
Za koru:
3 belanceta
300 g šećera
300 g mlevenih oraha
sok od limuna
Za fil:
3 žumanceta
3 kašike šećera u prahu
125 g putera
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Belanca čvrsto umutite sa šećerom, dodajte dve kašike limunovog soka, pa još malo umutite da dobijete čvrst sneg. Na kraju pažljivo ručno umešajte orahe. Kašičicom ili pomoću šprica oblikujte loptice na podmazan pleh. Trudite se da budu što manje i da ostavite veći razmak između jer će tokom pečenja narasti. Pecite ih u rerni na 150 stepeni oko pola sata. Vodite računa da ostanu bele. Za fil, umutite žumanca sa šećerom u prahu, pa dodajte omekšali puter i istopljenu čokoladu. Ohlađene puslice spajajte filom kao vanilice.

KUGLOF SA KOKOSOM Mirisni desert koji budi uspomene na dane letovanja
Mekan i sladak, nećete moći da prestanete da ga jedete.


DUNAVSKI TALASI Kremasti desert sa višnjama od kog će vam poći voda na usta
Sočan i kremast voćni kolač.

NEODOLJIVI EKLERI SA KAFOM Savršeni spoj deserta i omiljenog napitka, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

POSNI KOLAČ SA JABUKAMA I MAKOM Mirisni desert bogatog ukusa, za savršen petak
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)