STARINSKI KOLAČ Padobranci sa orasima su bili omiljeni slatkiš u bivšoj Jugoslaviji
Recept je jednostavan i sigurno će vam uspeti.
Sastojci:
Za koru:
3 belanceta
300 g šećera
300 g mlevenih oraha
sok od limuna
Za fil:
3 žumanceta
3 kašike šećera u prahu
125 g putera
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Belanca čvrsto umutite sa šećerom, dodajte dve kašike limunovog soka, pa još malo umutite da dobijete čvrst sneg. Na kraju pažljivo ručno umešajte orahe. Kašičicom ili pomoću šprica oblikujte loptice na podmazan pleh. Trudite se da budu što manje i da ostavite veći razmak između jer će tokom pečenja narasti. Pecite ih u rerni na 150 stepeni oko pola sata. Vodite računa da ostanu bele. Za fil, umutite žumanca sa šećerom u prahu, pa dodajte omekšali puter i istopljenu čokoladu. Ohlađene puslice spajajte filom kao vanilice.
Možda vas zanima:
VEČNO OMILJENE Princes krofne, najfiniji i najkremastiji slatki zalogaji
Po ovom receptu će vam sigurno uspeti.
SITNI KOLAČI Grilijaš oblande su gotove za 15 minuta, a ukus je fenomenalan!
Grilijaš oblanda je izdašan kolač za slavu, imaćete mnogo kolačića, a veoma je ukusna.
MALE, SLATKE PUSLICE Najlakši recept od 3 sastojka, uvek savršeno ispadnu!
Puslicama možete i da ukrasite tortu za posebnu priliku, odlično će izgledati.
Jedan od najpopularnijih starinskih kolača PUNJENE KOŠNICE KOJE SE NE PEKU
Sitni kolači koji su nezamenljivi na slavama i drugim proslavama.
KOLAČ SA MAKOM I VIŠNJAMA Desert mekan kao duša koji budi sva čula
Fenomenalni desert nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
PUŽIĆI SA MAKOM Neodoljivo pecivo koje se odlično slaže sa šoljicom kafe
Napravite ih za doručak, a biće savršene i za večeru.
PITA OD DUNJA Savršen recept Marte Stjuart za poslasticu od koje će vam poći voda na usta
Recept čuvene američke kuvarice oduševiće i one koji ne vole slatko.
PITA SA JABUKAMA Pravi se od 5 sastojaka, a ukusa kao da ste se trudili satima
Brza pita jednostavne pripreme oduševiće sve sladokusce.
TIRAMISU KUGLICE Mekane kao oblak, a savršeno se slažu sa šoljicom kafe, za sve prilike
Slatki zalogajčići nestaće sa stola odmah, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Komentari (0)