PEKARSKI TRIK ZA SAVRŠENO TESTO Dodajte ovu namirnicu, biće mekše i ukusnije, i imaće savršenu teksturu

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Potrebno je da dodate samo 1 namirnicu, a nije soda bikarbona.

testo
Shutterstock

Primenite ovaj jednostavan trik i uživajte u omiljenom pecivu.

Puter

Uglavnom se dodajte otopljeni puter ili onaj sobne temperature, u komadu. Ali, najbolje da ga malo propržite, pa dodate u testo.

U tiganj stavite puter pa kada se otopi pržite još 8 minuta, uz neprestano mešanje. Potom prespite u neku posudu pa ostavite da se prohladi. Dobijenu smesu dodajte u testo pa sve umesite.

 

 

Možda vas zanima:

germknedle

AUSTRIJSKE GERMKNEDLE Omiljena poslastica sa skijališta, po receptu bez mane

15:00

8 decembar, 2024

Sezonski recepti

Originalno dolaze iz Austrije, a prave se i u Bavarskoj i Češkoj. Veće od klasičnih knedli, i različite po tome što se koristi kvasac za njihovu pripremu, omiljeni su desert u poznatim evropskim skijalištima u zimskim danima. U osnovnoj verziji prelivaju se otopljenim puterom, šećerom i makom, a neretko se dodaje i preliv od vanile. Sočne i mekane, uvek se služe tople.

Komentari (0)

Loading