MUSAKA OD KARFIOLA RAJ ZA NEPCA Još sočnija i ukusnija, popraviće vam dan u trenu
Klasik na drugačiji način, prste da poližete.

Potrebno je
Možda vas zanima:

POSNA MUSAKA OD PEČURAKA Klasik na drugačiji način, prste da poližete
Ako volite klasičnu musaku, ovu od pečuraka ćete obožavati.

SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok
Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.

MUSAKA OD KUKURUZA U neodoljivoj kombinaciji sastojaka, za neponovljiv ukus
Sočno jelo nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA Klasik na drugačiji način kao osmišljen za hladno vreme, ne može brže i ukusnije
Neodoljiva musaka od paprika raspametiće i one izbirljive.
- glavica karfiola od 1 kg
- 400 g junećeg mlevenog mesa
- glavica crnog luka
- so
- suvi biljni začin
- biber
- 2 jaja
- 100 ml mleka
- čaša kisele pavlake
- ulje
- peršunov list
- 50 g maslaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Očistite i operite karfiol, pa ga iskidajte na cvetiće. U posoljenoj, ključaloj vodi obarite karfiol 10 minuta. Sitno iseckajte crni luk pa ga propržite na ulju. Kada postane staklast dodajte meso, posolite i pobiberite. Premažite uljem vatrostalnu posudu pa stavite polovinu karfiola, potom meso i karfiol. Zasebno umutite jaja pa ih pomešajte sa mlekom, kiselom pavlakom i začinima. Prelijte musaku pa odozgo prelijte maslacem sečenim na listiće. Pospite sitno seckanim peršunom. Pecite musaku, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne porumeni. Bon appetit!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

RAT U UKRAJINI Zelenski: Tokom noći Rusija lansirala više od 170 dronova; pojačani međusobni udari na energetske objekte

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

MUŠKARAC IZBODEN NOŽEM U BATAJNICI: Sam je došao u ambulantu, ima teške povrede

PATRIJARH ČESTITAO RAMAZANSKI BAJRAM: "Neka bi zraci duhovne topline ovoga dana ispunile vaše domove''

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“
Dnevni horoskop: Vage treba da spuste svoj gard, a pripadnicima OVOG znaka stvari izmiču kontroli

NAŠI PREDLOZI: "Tip" - tiket za nedelju

ZELENSKI PORUČIO PUTINU: Znam šta hoćeš, ne zanimaš me!
Tri kineska državljanina nestala sa broda u Gani: Veruje se da su oteti

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.
Komentari (0)