MUSAKA OD KARFIOLA RAJ ZA NEPCA Još sočnija i ukusnija, popraviće vam dan u trenu
Klasik na drugačiji način, prste da poližete.
Potrebno je
- glavica karfiola od 1 kg
- 400 g junećeg mlevenog mesa
- glavica crnog luka
- so
- suvi biljni začin
- biber
- 2 jaja
- 100 ml mleka
- čaša kisele pavlake
- ulje
- peršunov list
- 50 g maslaca
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Očistite i operite karfiol, pa ga iskidajte na cvetiće. U posoljenoj, ključaloj vodi obarite karfiol 10 minuta. Sitno iseckajte crni luk pa ga propržite na ulju. Kada postane staklast dodajte meso, posolite i pobiberite. Premažite uljem vatrostalnu posudu pa stavite polovinu karfiola, potom meso i karfiol. Zasebno umutite jaja pa ih pomešajte sa mlekom, kiselom pavlakom i začinima. Prelijte musaku pa odozgo prelijte maslacem sečenim na listiće. Pospite sitno seckanim peršunom. Pecite musaku, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne porumeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
GRČKA MUSAKA BUDI SVA ČULA Ko je jednom proba stalno joj se vraća
Sočna i slasna, nema ko je ne voli.
MUSAKA SA PILETINOM BOLJA OD KLASIČNE Poćiće vam voda na usta koliko je sočna
Zasitna i preukusna, pravićete stalno.
MUSAKA SA KROMPIROM I MLEVENIM MESOM Tradicionalni recept za klasik koji nikada ne izlazi iz mode
Svaki zalogaj je raj za nepca.
LETNJA MUSAKA SA PAPRIKAMA Savršen vikend ručak, pola pleha nestane dok trepnete
Sočna i zasitna, ukućani će stajati u redu za još.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)