MUSAKA OD KARFIOLA RAJ ZA NEPCA Još sočnija i ukusnija, popraviće vam dan u trenu

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Klasik na drugačiji način, prste da poližete.

musaka od karfiola
Shutterstock

Potrebno je

  • glavica karfiola od 1 kg
  • 400 g junećeg mlevenog mesa
  • glavica crnog luka
  • so
  • suvi biljni začin
  • biber
  • 2 jaja
  • 100 ml mleka
  • čaša kisele pavlake
  • ulje
  • peršunov list
  • 50 g maslaca

Priprema: 

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Očistite i operite karfiol, pa ga iskidajte na cvetiće. U posoljenoj, ključaloj vodi obarite karfiol 10 minuta. Sitno iseckajte crni luk pa ga propržite na ulju. Kada postane staklast dodajte meso, posolite i pobiberite. Premažite uljem vatrostalnu posudu pa stavite polovinu karfiola, potom meso i karfiol. Zasebno umutite jaja pa ih pomešajte sa mlekom, kiselom pavlakom i začinima. Prelijte musaku pa odozgo prelijte maslacem sečenim na listiće. Pospite sitno seckanim peršunom. Pecite musaku, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, sve dok ne porumeni. Bon appetit!

 

@moja.trpeza GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading