ZAŠTO TREBA DA JEDETE BUNDEVU Ne zovu je džabe kraljicom jeseni, ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite

Izvor: Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Izuzetno zdrava namirnica, može da se peče, prži, jede sirova, ili da se kuva.

Bundeva
Shutterstock

Nutricionistkinja Olga Perevalova ističe prednosti konzumiranja bundeve, ali i kome je zabranjena.

Možda vas zanima:

Malo kalorija

U 100 g ima samo 30 kalorija, pogodna je za one koji vode računa o ishrani ili su na dijeti. 

Lako se vari

Zbog lake svarljivosti mogu da je jedu i bebe, trudnice, dojilje i osobe sa bolesnom prostatom.

Dobra za oči i kožu

Bundeva sadrži karotenoide koji su odlični za zdravlje očiju i kože. 

Dnevna preporuka

Bundeva se preporučuje u svakodnevnoj ishrani, u količini od 200 do 300 g. 

Ne preporučuje se ovoj grupi ljudi

Ako imate gastrointestinalne bolesti kao što su čir, kolitis, gastritis ili pankreatitis najbolje je da ne konzumirate bundevu.

GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

 

Komentari (0)