ZAŠTO TREBA DA JEDETE BUNDEVU Ne zovu je džabe kraljicom jeseni, ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Izuzetno zdrava namirnica, može da se peče, prži, jede sirova, ili da se kuva.

Bundeva
Shutterstock

Nutricionistkinja Olga Perevalova ističe prednosti konzumiranja bundeve, ali i kome je zabranjena.

Malo kalorija

U 100 g ima samo 30 kalorija, pogodna je za one koji vode računa o ishrani ili su na dijeti. 

Lako se vari

Zbog lake svarljivosti mogu da je jedu i bebe, trudnice, dojilje i osobe sa bolesnom prostatom.

Dobra za oči i kožu

Bundeva sadrži karotenoide koji su odlični za zdravlje očiju i kože. 

Dnevna preporuka

Bundeva se preporučuje u svakodnevnoj ishrani, u količini od 200 do 300 g. 

Ne preporučuje se ovoj grupi ljudi

Ako imate gastrointestinalne bolesti kao što su čir, kolitis, gastritis ili pankreatitis najbolje je da ne konzumirate bundevu.

@moja.trpeza GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading