ZAŠTO TREBA DA JEDETE BUNDEVU Ne zovu je džabe kraljicom jeseni, ali ako imate ovu bolest bolje je preskočite
Izuzetno zdrava namirnica, može da se peče, prži, jede sirova, ili da se kuva.

Nutricionistkinja Olga Perevalova ističe prednosti konzumiranja bundeve, ali i kome je zabranjena.
Možda vas zanima:

SAVRŠENA ZAMENA ZA ČOKOLADU A MNOGO ZDRAVIJA Zbog ukusa ove namirnice kolači će biti neodoljivi
Namirnica koja pri pravljanju kolača može najvernije da zameni čokoladu, a mnogo zdravija.

SAVETI ZA SAVRŠENO BELO MESO Umesto gumeno biće mekano i sočno
Primenite jednostavne trikove kako da belo meso bude mekano i ukusno.

BRZO I LAKO OČISTITE ZAGORELE ŠERPE Sijaće se kao nove, a treba vam samo 1 namirnica
Primenite ovaj jednostavni trik, šerpe će biti kao nove.

OČISTITE REŠETKE OD RERNE OČAS POSLA Trebaju vam samo ove jeftine namirnice, a trik provereno radi
Jednostavan trik iskusnih domaćica očistiće rešetke od rerne začas.
Malo kalorija
U 100 g ima samo 30 kalorija, pogodna je za one koji vode računa o ishrani ili su na dijeti.
Lako se vari
Zbog lake svarljivosti mogu da je jedu i bebe, trudnice, dojilje i osobe sa bolesnom prostatom.
Dobra za oči i kožu
Bundeva sadrži karotenoide koji su odlični za zdravlje očiju i kože.
Dnevna preporuka
Bundeva se preporučuje u svakodnevnoj ishrani, u količini od 200 do 300 g.
Ne preporučuje se ovoj grupi ljudi
Ako imate gastrointestinalne bolesti kao što su čir, kolitis, gastritis ili pankreatitis najbolje je da ne konzumirate bundevu.

LOVAČKI GULAŠ Aromatični specijalitet od mesa u pravoj eksploziji ukusa
Najbolje služite uz domaće njoke ili pire krompir.

DOMAĆI SELJAČKI HLEB Po starom, proverenom receptu, biće mekan kao duša
Dodajte prilog po želji i uživajte.

ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Slasno jelo koje se pravi brzo i lako, od jeftinih sastojaka
Ukućani će stajati u redu za još.

POSNA MUSAKA SA SREMUŠEM Zasitno jelo koje budi sva čula, zaboravićete da nedostaje meso
Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli.

DOMAĆA ŠAMPITA Kolač koji budi nostalgiju, po receptu baka Mileve
Starinski slatkiš savršen za svečanu trpezu, ali i obične dane kada vam se jede slatko.
Komentari (0)