DUNAVSKI TALASI Sočni slatkiš budi sva čula, najbolje stavite duplu meru
Fenomenalan kolač za sve prilike.
Potrebno je
Za koru:
- 6 jaja
- 250 g šećera
- 250 g margarina
- 300 g brašna
- 500 g očišćenih odleđenih višanja
- 1 prašak za pecivo
- 100 ml mleka
- 3 kašičice kakaoa
- 1 kašičica cimeta
Za fil:
- 750 ml mleka
- 2 pudinga od vanile
- 100 g šećera
- 200 g margarina
- Za glazuru:
- 200 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite penasto margarin sa šećerom. Dodajte jedno po jedno žumance u mleko, zatim brašno pomešano sa praškom za pecivo. Onda dodajte umućena belanca i lagano promešajte. U pleh obložen pek-papirom sipajte polovinu smese. U drugu polovinu dodajte cimet i kakao, pa sipajte preko žute smese u pleh. Nanesite oceđene višnje. Pecite oko pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Puding sa mlekom i šećerom skuvajte po uputstvu sa kesice, pa ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Povremeno promešajte. Mikserom penasto umutite margarin pa dodajte u ohlađeni puding, kašiku po kašiku, muteći mikserom. Premažite filom prohlađen kolač pa ostavite da se hladi jedan sat. Čokoladu otopite sa uljem na pari. Prelijte preko kolača, pa viljuškom napravite talase.
Možda vas zanima:
POSNI DUNAVSKI TALASI Zaplovite sećanjima uz omiljeni kolač sa višnjama
Ako volite fenomenalni desert, obožavaćete i njegovu posnu verziju.
POSNI DUNAVSKI TALASI Kolač sa višnjama koji nimalo ne zaostaje za originalom
Pogodni i za dane posta, najbolje odmah stavite duplu meru.
DUNAVSKI TALASI Vazdušasti kolač mekan kao duša na kome su odrasle generacije
Dobio je naziv zbog slojeva različitih boja koje podsećaju na reku Dunav.
BRZI KOLAČ SA CIMETOM SAVRŠEN ZA HLADNE DANE A pravi se maltene sam
Zamiriše cela kuća dok se peče, a super ide uz čaj ili kafu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)