DUNAVSKI TALASI Sočni slatkiš budi sva čula, najbolje stavite duplu meru

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Fenomenalan kolač za sve prilike.

dunavski talasi
Shutterstock

Potrebno je
Za koru:

  • 6 jaja
  • 250 g šećera
  • 250 g margarina
  • 300 g brašna
  • 500 g očišćenih odleđenih višanja
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml mleka
  • 3 kašičice kakaoa
  • 1 kašičica cimeta

Za fil:

  • 750 ml mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 100 g šećera
  • 200 g margarina
  • Za glazuru:
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike ulja

Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Umutite penasto margarin sa šećerom. Dodajte jedno po jedno žumance u  mleko, zatim brašno pomešano sa praškom za pecivo. Onda dodajte umućena belanca i lagano promešajte. U pleh obložen pek-papirom sipajte polovinu smese. U drugu polovinu dodajte cimet i kakao, pa sipajte preko žute smese u pleh. Nanesite oceđene višnje. Pecite oko pola sata,  u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Puding sa  mlekom i šećerom skuvajte po uputstvu sa kesice, pa ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi. Povremeno promešajte. Mikserom penasto umutite margarin pa dodajte u ohlađeni puding, kašiku po kašiku, muteći mikserom. Premažite filom prohlađen kolač pa ostavite da se hladi jedan sat. Čokoladu otopite sa uljem na pari. Prelijte preko kolača, pa viljuškom napravite talase.

@moja.trpeza GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading