KOLAČ SA ČOKOLADOM I MAKOM Ovo voće mu daje posebnu draž, nema ko vam neće tražiti recept

Ivana Pavlović

16:00

Slatki kutak 0

Fenomenalan desert zbog kog će ukućani stajati u redu za još.

čokoladni kolač sa makom
Shutterstock

Potrebno je

  • 6 jaja
  • 120 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 80 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 g mlevenog maka
  • 100 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 3 velike rendane jabuke
  • 8 kašika džema od kajsije

Preliv:

  • 200 g crne čokolade
  • 50 g putera
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite jaja sa šećeroJaja pjenasto mutiti sa šećerom i vanilin šećerom, pa tome dodati ulje, pa mlijeko. Potom brašno sa praškom za pecivo, a onda i mak, pa za kraj ostaviti rendane jabuke. U pleh obložen papirom za pečenje izlijte smesu. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Zatim ga premažite vrućeg džemom od kajsija. Čokoladu otopite na pari sa puterom i 2 kašike ulja. Glazurom prelijte kolač. Prijatno!

@moja.trpeza GREŠKE KADA PRŽITE JAJA Ovako se nikada neće lepiti za tiganj, ni biti gumena #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading