RUSKE KAPE U savršenom spoju kokosa i čokolade, kremastije do sada niste jeli
Sočne i slatke, otopićete se od miline.
Potrebno je
- 8 jaja
- 650 g šećera
- 20 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 8 kašika tople vode
- 500 ml mleka
- 1 vanilin šećer
- 250 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte brašno, kakao i toplu vodu. Mikserom mutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Pecite u plehu obloženom pek papirom. U jednoj šerpici zagrejte mleko pa dodajte 250 g šećera. Umešajte šest kašika brašna i vanilin šećer, pa zakuvajte puding. Kad se smeša prohladi dodajte umućen margarin. Od kore uz pomoć male čaše vadite kružiće. Svaki secite napola pa filujte unutra i spolja. Zatim ih valjajte u kokosovo brašno. Na kraju, prelijte ruske kape otopljenom čokoladom.
Možda vas zanima:
RUSKE KAPE PO STAROM RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Tradicionalni desert od kog će vam poći voda na usta
Desert sa kokosom i čokoladom pomera granice dobrog ukusa, a idealan za slavsku trpezu.
BRZI LEŠNIK KOLAČIĆI Samo 3 sastojka i nema paljenja rerne, savršeni za iznenadne goste
Mekani i neodoljivi, najbolje odmah stavite duplu meru.
FENOMENALNE RUSKE KAPE Kremaste i ukusne, savršene za svečanu i slavsku trpezu
Slatke i kremaste, najbolje odmah stavite duplu meru.
NAJSLAĐI EKLERI Sa bogatim punjenjem i preliveni čokoladom, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šolju kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)