RUSKE KAPE U savršenom spoju kokosa i čokolade, kremastije do sada niste jeli

Ivana Pavlović

19:00

Sezonski recepti 0

Sočne i slatke, otopićete se od miline.

ruske kape
Shutterstock

Potrebno je

  • 8 jaja
  • 650 g šećera
  • 20 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 8 kašika tople vode
  • 500 ml mleka
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g margarina

Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte brašno, kakao i toplu vodu. Mikserom mutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Pecite u plehu obloženom pek papirom. U jednoj šerpici zagrejte mleko pa dodajte 250 g šećera. Umešajte šest kašika brašna i vanilin šećer, pa zakuvajte puding. Kad se smeša prohladi dodajte umućen margarin. Od kore uz pomoć male čaše vadite kružiće. Svaki secite napola pa filujte unutra i spolja. Zatim ih valjajte u kokosovo brašno. Na kraju, prelijte ruske kape otopljenom čokoladom.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading