RUSKE KAPE Neodoljivi kolači sa kokosom i čokoladom, mekani kao duša, a tope se u ustima
Fenomanalni desert osvojiće svaku svečanu trpezu, zato najbolje odmah stavite duplu meru.
Potrebno je
- 8 jaja
- 650 g šećera
- 20 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 8 kašika tople vode
- 500 ml mleka
- 1 vanilin šećer
- 250 g margarina
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte brašno, kakao i toplu vodu. Mikserom mutite dok ne dobijete kompaktnu smesu. Pecite u plehu obloženom pek papirom. U jednoj šerpici zagrejte mleko pa dodajte 250 g šećera. Umešajte šest kašika brašna i vanilin šećer, pa zakuvajte puding. Kad se smeša prohladi dodajte umućen margarin. Od kore uz pomoć male čaše vadite kružiće. Svaki secite napola pa filujte unutra i spolja. Zatim ih valjajte u kokosovo brašno. Na kraju, prelijte ruske kape otopljenom čokoladom. Bon appetit!
Možda vas zanima:
RUSKE KAPE PO STAROM RECEPTU IZ BAKINE KUHINJE Tradicionalni desert od kog će vam poći voda na usta
Desert sa kokosom i čokoladom pomera granice dobrog ukusa, a idealan za slavsku trpezu.
BRZI LEŠNIK KOLAČIĆI Samo 3 sastojka i nema paljenja rerne, savršeni za iznenadne goste
Mekani i neodoljivi, najbolje odmah stavite duplu meru.
FENOMENALNE RUSKE KAPE Kremaste i ukusne, savršene za svečanu i slavsku trpezu
Slatke i kremaste, najbolje odmah stavite duplu meru.
NAJSLAĐI EKLERI Sa bogatim punjenjem i preliveni čokoladom, za pravo uživanje
Najbolje služite uz šolju kafe.
POSNI SLAVSKI KOLAČ PO RECEPTU STAROM 50 GODINA Jedini recept koji vam je potreban
Gosti će biti oduševljeni ukusom.
BOMBICE OD BADEMA ZA NAJLEPŠU POSNU SLAVU Prave se maltene same, a svi ih vole
Savršeno idu uz čaj ili kafu.
BAKIN KOLAČ SA JOGURTOM MIRIŠE NA DETINJSTVO Zbog njega se krši svaka dijeta
Mirisan i sladak, nema ko će mu odoleti.
ČOKO KIKIRIKI TORTA ZA SVETOG NIKOLU Pravi se maltene sama, a po ukusu joj nema ravne
Može i dete da je napravi, a svaki zalogaj miluje nepca.
POSNI TIRAMISU ZA PRAVE KAFOLJUPCE Kolač zbog kog i komšije dolaze nepozvane
Kremast i sočan, i savršeno ide uz šoljicu kafe.
Komentari (0)