HRSKAVE ČOKOLADNE GALETE Ukusan desert koji će deca obožavati
Praktično je i za poneti ako ste se uputili na put.
Tvrde galete sa čokoladom
Sastojci:
2 šolje brašna
2 kašike šećera
1 kašika praška za pecivo
1 kašičica soli
1,5 šolja mleka
4 kašike istopljenog putera
4 kašike istopljenog margarina
2 jajeta
Za preliv:
toping od čokolade
Priprema:
Izmešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i so u velikoj posudi. Umutite mleko, puter, margarin i jaja u
drugoj posudi. Sipajte mešavinu sa mlekom u mešavinu sa brašnom i blago izmešajte. Sipajte oko
pola šolje smese na unapred ugrejane ploče aparata i pecite 1-2 minuta. Prelijte topingom od čokolade.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
IDEALNA VIKEND POSLASTICA Bakin kolač sa medom lepiće vam se za prste
Oduševiće vas mekoća kolača.
NEODOLJIVE I MEKE KAO PAMUK Galete od JOGURTA po bakinom receptu će vas odmah osvojiti
Nećete moći da prestanete da ih jedete.
ODLIČNO SE SLAŽU UZ KAFU ILI ČAJ Posni medenjaci su uvek dobar izbor za nedeljno popodne
Pravite ih po izgledu po želji.
SOČNA I KREMASTA POSLASTICA Pariska torta, najlepši slatkiš starog Beograda
Nezaboravni kremasti ukus ove lake torte zaista je poseban: zahvaljujući mešavini čokolade i slatke pavlake
PREVRNUTA TORTA OD KRUŠAKA Elegantan dezert koji je prava eksplozija ukusa, oduševljava na prvi zalogaj
Poslužite je toplu ili na sobnoj temperaturi...
NAJSOČNIJI KOLAČ SA PUDINGOM I JABUKAMA Ne peče se, a ukus je poput najbolje domaće pite
Korica od keksa i fil s voćem s nepogrešiva kombinacija koja će da zadovolji i najprobirljivija nepca
SOČNA, NEŽNA, JEFTINA Neprevaziđena Bela torta, neprevaziđena tradicija na tanjiru
Bela torta je poznata decenijama kao neprevaziđen recept i generacije je vole, međutim ona je omiljena i domaćicama zato što nije komplikovana za spremanje
BOGATA, RASKOŠNA, OTMENA Interkontinental torta, najbolja poslastica ikada
Torta je jako ukusna, kore su od belanaca i oraha, filuje se sa tri jako lepa kremasta fila
Komentari (0)