FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma
Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom
Potrebno je:
300 gr junećeg mesa
2 šargarepe
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
lovorov list
ml. biber
1 k.k. aleve i tucane ljute paprike
začin so
senf
100 ml. belog vina
ruzmarin, majčina dušica
celer list i peršun
sveža paprika
ulje
Priprema:
Iseckati sitno crni luk i propržiti na ulju dodati seckanu šargarepu pa i nju propržiti dodati lovorov listi meso, malo sipati vode.
Iseckati ruzmarin i majčinu dušicu, pa i nju dodati kao i zelenu papriku, i sve dinstati na malo vode oko sat vremena da meso omekne. Sipati vino i ostaviti 5-6 min da vri.
U činiju dodati brašno, malo senfa alevu i tucanu papriku biber i seckan peršunov i celerov list kao i izdrobljen beli luk. Razmutiti to u malo vode i dodati u meso.
Ostaviti par minuta da vri. Na kraju dodati začin i so.
Naše biber meso je gotovo. Kao prilog možete staviti baren pirinač, krompir, pire ili barene razence..
Možda vas zanima:
JEFTINO JELO, LAKO SE PRAVI Punjeno belo meso, neodoljiv specijalitet za sve ukućane
Meso je neverovatno sočno, a može da se jede kao zasebana obrok ili uz pomfrit i neku salatu
FENOMENALAN RUČAK ZA ČISTU DESETKU Piletina na lovački način u sosu od pečuraka, užitak u ukusu i aromi
Piletina na lovački je jelo uz koje možete poslužiti prilog koji vam odgovara, pirinač, krompir pire, njoke, špaget
PRSTE DA POLIŽEŠ Obradujte svoje ukućane, spremite punjenu rolovanu piletinu za ručak
Rolat od piletine punjen kačkavaljem i šunkom je specijalitet za sve prave gurmane, a od same pomisli na njega može vam krenuti voda na usta.
RUČAK SPREMAN ZA 15 MINUTA Tikvice iz rerne, zdravija i brža verzija čuvenog domaćeg jela
Kad dođete sa posla, ovaj ručak možete da spremite brzo i jednostavno. Odličan je i kada vam dođu nenajavljeni gosti, pa nemate baš mnogo vremena. Zaposlene žene ga vole, brzo se sprema, jednostavan je, a toliko ukusan da ćete njime sve oduševiti
BOSANSKI KLASIK KOJI NESTAJE IZ ŠERPE Napravite sogan-dolmu kao iz kafane
Luk ovde zamenjuje listove kupusa ili vinove loze, pa je jelo posebnog ukusa i izgleda
SPECIJALITET CRNOGORSKE KUHINJE Podgorički popeci, vrhunski užitak
Podgorički popeci su veoma poznato crnogorsko jelo, specijalitet crnogorske kuhinje
TURSKE PALAČINKE SE TOPE U USTIMA Pojedete ih ujutru i siti ste do večere
Gozleme potiču iz ruralnih delova Anadolije. Sam naziv vuče poreklo od reči goz, što znači oko ili mrlja, a označava tamne mrlje koje se pojavljuju na testu tokom pečenja, što je ono što testo čini karakterističnim. Prave se lako od jednostavnih namirnica koje ima svaka domaćica, a savršene su za doručak ili večeru. Podsećaju na picu ili deblje palačinke, a filuju se sa različitim nadevima: spanaćem, krompirom, sirom ili mlevenim mesom.
PIŠINGER TORTA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE Hrskave oblande i svilenkasti fil
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
BAKINE ŽERBO KOCKE BUDE SVA ČULA Izgledaju elegantno, mirišu domaće i tope se u ustima
Nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
Komentari (0)