FANTASTIČNO VARIVO NA BOSANSKI NAČIN Pikantan gulaš, preukusan, a podiže snagu do maksimuma

Slobodanka Ćorić

11:29

Kulinarski globus 0

Razgalite se, okrepite i zagrejte ovim zdravim ručkom

turski gulaš
Shutterstock

Potrebno je:
300 gr junećeg mesa
2 šargarepe
2 glavice crnog luka
3 čena belog luka
lovorov list
ml. biber
1 k.k. aleve i tucane ljute paprike
začin so
senf
100 ml. belog vina
ruzmarin, majčina dušica
celer list i peršun
sveža paprika
ulje

Priprema:

Iseckati sitno crni luk i propržiti na ulju dodati seckanu šargarepu pa i nju propržiti dodati lovorov listi meso, malo sipati vode. 

Iseckati ruzmarin i majčinu dušicu, pa i nju dodati kao i zelenu papriku, i sve dinstati na malo vode oko sat vremena da meso omekne. Sipati vino i ostaviti 5-6 min da vri. 

U činiju dodati brašno, malo senfa alevu i tucanu papriku biber i seckan peršunov i celerov list kao i izdrobljen beli luk. Razmutiti to u malo vode i dodati u meso. 

Ostaviti par minuta da vri. Na kraju dodati začin i so.

Naše biber meso je gotovo. Kao prilog možete staviti baren pirinač, krompir, pire ili barene razence..

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading