MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Potrebno je
Za koru:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 4 žumanca
- 1,5 ravna kašika brašna
- 1 kašičica kakaoa
- 10 kašika mlevenih oraha
Za fil:
- 7 kašika skuvane kafe
- 3 kašike šećera
- 3 žumanca
- 2 kašika brašna
- 1 vanilin šećer
- 200 g maslaca
- 1 štangla čokolade
Za fondan:
- 130 g šećera u prahu
- 6 kašičica vruće vode
- 1/4 kašičice instant kafe
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašičica ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite belanaca, pa polako dodajte šećer, žumanca, brašno, kakao i mlevene orahe. U veliki pleh obložen pek papirom izlijte smesu pa utisnite. Pecite koru 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se prohladi pa isecite koru na 3 trake. Pomešajte ohlađenu kafu sa žumancima, šećerom i brašnom pa zakuvajte krem. Kada se prohladi, krem pomešajte sa otopljenom čokoladom i maslacem. Kore filujte pripremljenim kremom. Premažite dve kore pa poklopite trećom. Prelijte pripremljeni fondan preko kore. Ostavite kolač u frižideru da se stegne, pa ga secite na kocke. Dekorišite otopljenom čokoladom. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI KOLAČ SA KAFOM Savršen spoj deserta i omiljenog napitka, bićete oduševljeni
Mekan i kremast, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za najlepški klasik italijanske kuhinje
Sočan i mirisan, a savršen uz šoljicu kafe.
KOLAČ SA KAFOM Kremast i aromatičan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Mirisan i sočan, za prave sladokusce.
TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)