MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
Potrebno je
Za koru:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 4 žumanca
- 1,5 ravna kašika brašna
- 1 kašičica kakaoa
- 10 kašika mlevenih oraha
Za fil:
- 7 kašika skuvane kafe
- 3 kašike šećera
- 3 žumanca
- 2 kašika brašna
- 1 vanilin šećer
- 200 g maslaca
- 1 štangla čokolade
Za fondan:
- 130 g šećera u prahu
- 6 kašičica vruće vode
- 1/4 kašičice instant kafe
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašičica ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite belanaca, pa polako dodajte šećer, žumanca, brašno, kakao i mlevene orahe. U veliki pleh obložen pek papirom izlijte smesu pa utisnite. Pecite koru 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se prohladi pa isecite koru na 3 trake. Pomešajte ohlađenu kafu sa žumancima, šećerom i brašnom pa zakuvajte krem. Kada se prohladi, krem pomešajte sa otopljenom čokoladom i maslacem. Kore filujte pripremljenim kremom. Premažite dve kore pa poklopite trećom. Prelijte pripremljeni fondan preko kore. Ostavite kolač u frižideru da se stegne, pa ga secite na kocke. Dekorišite otopljenom čokoladom. Prijatno!
Možda vas zanima:
NEODOLJIVI KOLAČ SA KAFOM Savršen spoj deserta i omiljenog napitka, bićete oduševljeni
Mekan i kremast, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.
TIRAMISU Donosimo vam originalni recept za najlepški klasik italijanske kuhinje
Sočan i mirisan, a savršen uz šoljicu kafe.
KOLAČ SA KAFOM Kremast i aromatičan, nema ko će ostati na samo jednom parčetu
Mirisan i sočan, za prave sladokusce.
TIRAMISU Sočan, kremast, mekan kao duša i topi se u ustima, ovako ga prave Italijani!
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)