MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ČOKOLADNI KOLAČ SA KAFOM Najbolje ide uz omiljeni napitak, a nikad kremastiji
Čokoladni kolač sa kafom za prave sladokusce.

SLATKI KOLAČ SA KAFOM Neodoljivi desert koji se topi u ustima, u spoju sa omiljenim napitkom
Ako volite slatkiše, ovaj sa kafom ćete obožavati.

TIRAMISU PO ORIGINALNOM ITALIJANSKOM RECEPTU Savršen spoj slatkiša i omiljenog napitka, za prave kafoljupce
Italijanski klasik savršeno se slaže sa šoljicom kafe.

BRZI KAFE KOLAČ Penasti desert mekan kao duša raspametiće i one koji ne vole slatko
Ako volite kafu, ovaj brzi kolač ćete obožavati.
Za koru:
- 6 belanaca
- 6 kašika šećera
- 4 žumanca
- 1,5 ravna kašika brašna
- 1 kašičica kakaoa
- 10 kašika mlevenih oraha
Za fil:
- 7 kašika skuvane kafe
- 3 kašike šećera
- 3 žumanca
- 2 kašika brašna
- 1 vanilin šećer
- 200 g maslaca
- 1 štangla čokolade
Za fondan:
- 130 g šećera u prahu
- 6 kašičica vruće vode
- 1/4 kašičice instant kafe
- 1 kašičica limunovog soka
- 1 kašičica ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite belanaca, pa polako dodajte šećer, žumanca, brašno, kakao i mlevene orahe. U veliki pleh obložen pek papirom izlijte smesu pa utisnite. Pecite koru 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se prohladi pa isecite koru na 3 trake. Pomešajte ohlađenu kafu sa žumancima, šećerom i brašnom pa zakuvajte krem. Kada se prohladi, krem pomešajte sa otopljenom čokoladom i maslacem. Kore filujte pripremljenim kremom. Premažite dve kore pa poklopite trećom. Prelijte pripremljeni fondan preko kore. Ostavite kolač u frižideru da se stegne, pa ga secite na kocke. Dekorišite otopljenom čokoladom. Prijatno!

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)