MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.

mikado kocke sa kafom
Shutterstock

Potrebno je

Za koru:

  • 6 belanaca
  • 6 kašika šećera
  • 4 žumanca
  • 1,5 ravna kašika brašna
  • 1 kašičica kakaoa
  • 10 kašika mlevenih oraha

Za fil:

  • 7 kašika skuvane kafe
  • 3 kašike šećera
  • 3 žumanca
  • 2 kašika brašna
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g maslaca
  • 1 štangla čokolade

Za fondan:

  • 130 g šećera u prahu
  • 6 kašičica vruće vode
  • 1/4 kašičice instant kafe
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 1 kašičica ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi penasto umutite belanaca, pa polako dodajte šećer, žumanca, brašno, kakao i mlevene orahe. U veliki pleh obložen pek papirom izlijte smesu pa utisnite. Pecite koru 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Ostavite da se prohladi pa isecite koru na 3 trake. Pomešajte ohlađenu kafu sa žumancima, šećerom i brašnom pa zakuvajte krem. Kada se prohladi, krem pomešajte sa otopljenom čokoladom i maslacem. Kore filujte pripremljenim kremom. Premažite dve kore pa poklopite trećom. Prelijte pripremljeni fondan preko kore. Ostavite kolač u frižideru da se stegne, pa ga secite na kocke. Dekorišite otopljenom čokoladom. Prijatno!

@moja.trpeza DOMAĆI SENF Savršeno se slaže sa viršlama i roštiljem #mojatrpeza #trpeza #fyp #fypシ゚ #foryoupage #viral ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading