UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru

Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.

hleb
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 jaje
  • 200 ml mleka
  • 20 g kvasaca
  • 400 g brašna
  • 50-100 g maslaca

Fil

  • 1 kg kuvanog krompira
  • 50-100 g maslaca
  • 100 ml mleka
  • so po ukusu
  • 200 g rendane mocarele

Za premazivanje: 

  • ulje i 1 jaje

Priprema:

Testo umesite od jaja, mleka, kvasca, brašna i maslaca. Onda ga ostavite da naraste. Obarite kilogram krompira. Dodajte mu so i maslac i mleko. Napravite pire. U tepsiji razvucite testo, preko njega stavite pire od krompira, pa rendanu mocarelu. Preklopite drugim delom testa, zatim premažite jajetom. Pecite hleb u zagrejanoj rerni 30-35 minuta na 200 stepeni.

Možda vas zanima:

hleb ispod sača

HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša

17:00

19 maj, 2024

Sezonski recepti

Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.

Komentari (0)

Loading