UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 200 ml mleka
- 20 g kvasaca
- 400 g brašna
- 50-100 g maslaca
Fil
- 1 kg kuvanog krompira
- 50-100 g maslaca
- 100 ml mleka
- so po ukusu
- 200 g rendane mocarele
Za premazivanje:
- ulje i 1 jaje
Priprema:
Testo umesite od jaja, mleka, kvasca, brašna i maslaca. Onda ga ostavite da naraste. Obarite kilogram krompira. Dodajte mu so i maslac i mleko. Napravite pire. U tepsiji razvucite testo, preko njega stavite pire od krompira, pa rendanu mocarelu. Preklopite drugim delom testa, zatim premažite jajetom. Pecite hleb u zagrejanoj rerni 30-35 minuta na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
DOMAĆI KUKURUZNI HLEB BOLJI OD KLASIČNOG Zdraviji i drugačiji, a još bolji kada je hladan
Mekan i sočan, a ukusa koji govori 1000 jezika.
DOMAĆI HLEB BOLJI OD KUPOVNOG Uspeće svima, a mekan kao duša
Pravi se brzo i lako, a osvaja na prvi zalogaj.
HLEB ISPOD SAČA BOLJI OD KLASIČNOG Po receptu pevačice Nede Ukraden, mekan kao duša
Neda Ukraden, pevačica čija je višedecenijska karijera uzor mnogim mladim talentima, spada u zvezde koje su potvrdile da je za dugoročan opstanak na muzičkoj secni potreban veliki trud i rad, ali i fenomenalan vokal. Iako i dalje nastupa, ova muzička umetnica sa diplomama dva fakulteta, majka i baka troje unučadi obožava da kuva za svoje najmilije, a da je vrsna domaćica, pokazuje i ovaj starinski hleb ispod sača.
HLEB NA DRUGAČIJI NAČIN Ova namirnica mu daje šmek, preukusan je a ne goji
Ako ne želite da se odreknete hleba, a vodite računa o ishrani, probajte ovaj sa tikvicama. Izuzetno ukusan i zdrav.
SAVRŠEN DODATAK ZA TESTO Biće mekano, ukusno i imaće savršenu teksturu
Dodajte ovu namirnicu u testo i videćete razliku u ukusu.
PAŠTICADA PONOS DALMACIJE Sočna rapsodija od mesa koja budi sva čula
Specijalitet savršen za svečane prilike i slavsku trpezu.
UMESITE DOMAĆI HLEB Savršen za doručak, a biće ukusan i za večeru
Mekan kao duša, nestaće sa stola odmah.
PICA Italijanski specijalitet savršen za lepo veče sa prijateljima, prste da poližete
Sočan klasik italijanske kuhinje dugo će vas držati sitim, nema ko će ostati na jednom parčetu.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti preukusne, a nikad vam ne bi palo na pamet
Dodajte ovaj sastojak u mleveno meso i uživajte u najboljim ćuftama.
Komentari (0)