DOMAĆA GIBANICA Kao osmišljena za savršenu večeru, a najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna gibanica oduševiće i one izbirljive.

Potrebno je
- 500 g kora za pitu
- 4 jajeta
- pola l jogurta
- 2 dl ulja
- 2 dl kisele vode
- 1 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni, U jednoj posudi umutite jaja, jogurt, ulje, kiselu vodu, so i prašak za pecivo. Odvojite kore pa jednu stavite u podmazan pleh, Drugu ostavite sa strane za prekrivanje gibanice. Odvojite 1 dl od umućene smese. Preostale kore zgužvajte u smesu pa poređajte u pleh. Onda prekrijte ostavljenom korom pa je premažite ostavljenim filom. Pecite gibanicu dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:

SOČNA GIBANICA SA SIROM Omiljena srpska pita sa hrskavim korama i neodoljivim filom
Najbolje služite uz šolju jogurta.

DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita savršenog ukusa, prste da poližete
Sočna pita sa sirom, ukusa koji priča priče.

NAJČEŠĆE GREŠKE KADA PRAVITE GIBANICU Zbog ovoga nije vazdušasta i mekana, a ukus je nikad bolji
Ako želite da gibanica bude savršena, primenite ove jednostavne trikove.

PITA SA SIROM Po starom teta Mirinom receptu, hrskavih kora i sočnog nadeva
Meka kao pamuk, uzećete parče više.

JEDNOSTAVNE PITICE SA PEČURKAMA Mogu da budu posne na ulju ili vodi, a razgrabiće se čim se postave
Služite uz sojin jogurt ili prilog po želji.

ZELENA PASTA Savršen spoj testenine, graška i šunke u jelu koje uspeva apsolutno svima
Kremasta i slasna, a zasitna.

RENDANI KOLAČ SA RIBIZLAMA Prava letnja poslastica u savršenom voćnom spoju
Sočan i sladak, svaki zalogaj je raj za nepca.

KREMASTA PUDING TORTA ZA SVE PRILIKE Razgrabiće se čim se postavi, zato najbolje odmah stavite duplu meru
Fenomenalna i kremasta, prste da poližete.

PASTIRSKA MUSAKA SA GRAŠKOM Sočna i lagana, a zasitna, postaće vaše novo omiljeno jelo
Držaće vas dugo sitim, a preukusna.
Komentari (0)