BRZA GIBANICA RAJ ZA NEPCA Omiljena srpska pita po receptu baka Dobrile, nikad sočnija

Ivana Pavlović

17:20

Sezonski recepti 0

Sočna pita sa sirom oduševiće i one izbirljive.

gibanica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g gotovih kora
  • 500 g sitnog sira
  • 3-5 jaja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja kisele vode
  • pola šolje ulja
  • 1 kašičica soli

Priprema

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte jogurt, vodu, ulje i so. Prvu koru poprskajte sa malo sitnog sira, pa stavite drugu pa treću. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sve kore i sir. Zatim, uvijte u rolat pa podelite sa malim zasecima na 10 jednakih delova. Ostavite na 2 prsta rastojanje, dobićete oko 10 parčića. Isecite ih oštrim nožem pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Prelijte ih sa pripremljenim prelivom. Pecite gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj dok ne porumeni. Prijatno!

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading