BRZA GIBANICA RAJ ZA NEPCA Omiljena srpska pita po receptu baka Dobrile, nikad sočnija
Sočna pita sa sirom oduševiće i one izbirljive.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

NAJČEŠĆE GREŠKE KADA PRAVITE GIBANICU Zbog ovoga nije vazdušasta i mekana, a ukus je nikad bolji
Ako želite da gibanica bude savršena, primenite ove jednostavne trikove.

PITA SA SIROM Po starom teta Mirinom receptu, hrskavih kora i sočnog nadeva
Meka kao pamuk, uzećete parče više.

DOMAĆA GIBANICA Kao osmišljena za savršenu večeru, a najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna gibanica oduševiće i one izbirljive.

DOMAĆA GIBANICA RAJ ZA NEPCA Hrskavih kora i sočnog nadeva, savršena za početak dana
Sočna pita sa gotovim korama uspeće svima, a voleće je i oni izbirljivi.
- 500 g gotovih kora
- 500 g sitnog sira
- 3-5 jaja
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja kisele vode
- pola šolje ulja
- 1 kašičica soli
Priprema
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja pa dodajte jogurt, vodu, ulje i so. Prvu koru poprskajte sa malo sitnog sira, pa stavite drugu pa treću. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sve kore i sir. Zatim, uvijte u rolat pa podelite sa malim zasecima na 10 jednakih delova. Ostavite na 2 prsta rastojanje, dobićete oko 10 parčića. Isecite ih oštrim nožem pa prebacite u pleh obložen pek papirom. Prelijte ih sa pripremljenim prelivom. Pecite gibanicu oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj dok ne porumeni. Prijatno!

HAMBURGER SUPA Slasno predjelo koje osvaja na prvi zalogaj
Služite toplo.

DOMAĆE PIŠKOTE Prave se lako, a nimalo ne zaostaju za onim kupovnim
Najbolje služite uz šoljicu kafe.

PILEĆA KARBONARA Italijanski specijalitet u savršenom spoju ukusa, prste da poližete
Sočno jelo raspametiće i one izbirljive.

POTAŽ OD BUNDEVE Kremasto predjelo koje krepi organizam u trenu
Služite uz tost.

DOMAĆE POGAČICE SA ČVARCIMA Još ukusnije od onih kupovnih, samo dodajte šolju jogurta
Priprema nije kompikovana, a ukusne i slasne.
Komentari (0)