POSNI SLAVSKI KOLAČ ZA SVETOG NIKOLU Recept bez mane, a gosti će biti oduševljeni
Pravoslavni vernici 19. decembra slave Svetog Nikolu. Donosimo vam recept za posni slavski kolač koji uspeva svima, a izuzetnog je ukusa.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

POSNI SLAVSKI KOLAČ Svi će vam tražiti recept, a osvaja od prvog zalogaja, ovaj sastojak mu daje posebnu čar
Posni majonez dodaje na ukusu, po receptu bez mane.

POSNI SLAVSKI KOLAČ Domaćice u Srbiji ovo najviše pretražuju na Guglu
Posni slavski kolač je trenutno najtraženiji recept u Srbiji.

TAJNI SASTOJAK ZA SLAVSKI KOLAČ Biće aromatičan i ukusan, a nema ko vam neće tražiti recept
Potrebna je samo 1 kašičica, a totalno će promeniti ukus.

SLAVSKI KOLAČ Po starom baka Ljliljinom receptu, ovakav do sada niste jeli
Ukrasiće svaku slavsku trpezu, po receptu bez mane.
- 700 g belog brašna
- 30 g svežeg kvasca
- 500 ml kisele vode
- 100 ml ulja
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice soli
Priprema
Rernu zagrejte na 240 stepeni. U jednoj posudi pomešajte kvasac sa šećerom i mlakom kiselom vodom. Ostavite da se aktivira pa zamesite testo koje se neće lepiti za ruke. Premesite pa ostavite na toplom da narasta oko 40 minuta. Zatim ponovo premesite pa stavite u pleh obložen pek papirom.Ostavite da narasta još 15 minuta. Pecite kolač oko 50 minuta do sat vremena, u rerni zagrejanoj na 240 stepeni.

LAGANI TART SA LIMUNOM Kremast i sočan, po receptu bez mane
Osvežavajući desert za prave sladokusce.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Neodoljiva poslastica nestaće sa stola odmah
Super ide uz šoljicu kafe.

FOKAČA SA RUZMARINOM Mirisna pogača mekana kao duša, a slaže se sa raznim prilozima
Sočna fokača biće mekana danima.

NJOKE SA SLANINOM Italijanski klasik na gurmanski način
Pravi raj za nepca.

KRMENADLE SA PEČENIM PAPRIKAMA Sočne i zasitne, a meso se lepi za prste
Samo dodajte hleb ili prilog po želji.
Komentari (0)