PITA SA PILETINOM Pomera granice dobrog ukusa, a uspeva i početnicima
Služite toplu, uz prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 500 g kora za pitu
- 1 glavica crnog luka
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 1 čaša kisele pavlake
- so, biber
- začini po ukusu
- 50 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Iseckajte luk sitno pa ga izdinstajte na ulju i vodi. Dodajte seckanu piletinu kada postane staklast. Začinite po ukusu. Sve pržite pa ostavite sa strane da se prohladi. Zasebno pomešajte pavlaku za kuvanje sa kiselom pavlakom pa dobro začinite. Podelite kore na 2 jednaka dela, pa ostavite jednu za kraj slaganja pite. Pleh obložite papirom za pečenje pa preko nanesite jednu koru i premažite sa malo ulja. Preko stavite još jednu koru pa treću nagužvajte i prelijte sa par kašika fila od pavlake. Uradite sa prvom polovinom kora pa dodajte svu piletinu. Ređajte kore do kraja, uz nanešenje fila sa pavlakom. Nanesite poslednju koru pa premažite uljem. Pecite pitu pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj.dok ne porumeni. Secite na parčiće. Služite toplo. Prijatno!
Možda vas zanima:
SOČNA I DRUGAČIJA PITA Sa piletinom, greje dušu i telo, a mekana kao duša
Preukusna i drugačija, neće nikoga ostaviti ravnodušnim.
PITA SA SIROM BOLJA OD BUREKA Ješćete je za doručak, ručak i večeru
Mirisna i sočna, po ukusu joj nema ravne.
SALATA OD PEČENIH PAPRIKA ZA NAJLEPŠU SLAVU Zaboravićete na mimozu i rusku
Kremasta i slasna, polizaćete i tanjir.
KINESKA SALATA NADMAŠILA RUSKU I MIMOZU A svakim zalogajem tera vodu na usta
Ukrasiće svaku svečanu trpezu.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)