PITA SA PILETINOM Pomera granice dobrog ukusa, a uspeva i početnicima
Služite toplu, uz prilog po želji.
Potrebno je:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 500 g kora za pitu
- 1 glavica crnog luka
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 1 čaša kisele pavlake
- so, biber
- začini po ukusu
- 50 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Iseckajte luk sitno pa ga izdinstajte na ulju i vodi. Dodajte seckanu piletinu kada postane staklast. Začinite po ukusu. Sve pržite pa ostavite sa strane da se prohladi. Zasebno pomešajte pavlaku za kuvanje sa kiselom pavlakom pa dobro začinite. Podelite kore na 2 jednaka dela, pa ostavite jednu za kraj slaganja pite. Pleh obložite papirom za pečenje pa preko nanesite jednu koru i premažite sa malo ulja. Preko stavite još jednu koru pa treću nagužvajte i prelijte sa par kašika fila od pavlake. Uradite sa prvom polovinom kora pa dodajte svu piletinu. Ređajte kore do kraja, uz nanešenje fila sa pavlakom. Nanesite poslednju koru pa premažite uljem. Pecite pitu pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj.dok ne porumeni. Secite na parčiće. Služite toplo. Prijatno!
Možda vas zanima:
ZELENI ROLAT Neodoljivo slano predjelo oduševiće i one izbirljive, ukusa koji priča priče
Pravi se brzo i lako, a osvaja ukusom.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
SLANI ROLAT RAJ ZA NEPCA U trci za najbolje predjelo odmah bi pobedio, a gotov začas
Neodoljivo predjelo oduševiće sve goste, a ukusa koji priča priče.
RUSKA SALATA Kremasto predjelo bez kog ne može da prođe nijedna slava, po teta Nadinom receptu
Kraljica među salatama za praznike, a gotova za 20 minuta.
PICA SA 4 VRSTE SIRA Obožavaćete je, a idealna za lepo veče sa prijateljima
Preukusno jelo oduševiće i one izbirljive.
SMUĐ ORLI Posni specijalitet kog će obožavati cela porodica, za pravo uživanje
Dodajte pomfrit ili prilog po želji, bićete oduševljeni.
TAJNI SASTOJAK ZA MLEVENO MESO Ćufte će biti savršene, a nije soda bikarbona
Primenite ovaj jednostavni trik i uživajte u sočnim i mekanim ćuftama.
PITA SA PILETINOM Pomera granice dobrog ukusa, a uspeva i početnicima
Služite toplu, uz prilog po želji.
TRILEĆE Kolač sa 3 vrste mleka po starom baba Jelinom receptu, prste da poližete
Fenomenalan desert uspeće svima, a ukusa koji priča priče.
Komentari (0)