PITA SA PILETINOM Pomera granice dobrog ukusa, a uspeva i početnicima
Služite toplu, uz prilog po želji.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

AVOKADO SALATA SA KRASTAVCEM Kremasta i jednostavna za pripremu, a super ide uz razna jela
Služite uz piletinu ili jelo po želji.

PITA SA PEČURKAMA Hrskavih kora i sočnog nadeva, pravi je raj za nepca
Posna i slasna, samo dodajte prilog po želji.

ZELENI ROLAT Kremasto predjelo biće gotovo očas posla, a nikad sočnije
Sočan rolat savršen za uskršnju trpezu.

USKRŠNJA GURMANSKA PITA Sočna i slasna, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Biće super i hladna.
- 500 g pilećeg belog mesa
- 500 g kora za pitu
- 1 glavica crnog luka
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 1 čaša kisele pavlake
- so, biber
- začini po ukusu
- 50 ml ulja
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Iseckajte luk sitno pa ga izdinstajte na ulju i vodi. Dodajte seckanu piletinu kada postane staklast. Začinite po ukusu. Sve pržite pa ostavite sa strane da se prohladi. Zasebno pomešajte pavlaku za kuvanje sa kiselom pavlakom pa dobro začinite. Podelite kore na 2 jednaka dela, pa ostavite jednu za kraj slaganja pite. Pleh obložite papirom za pečenje pa preko nanesite jednu koru i premažite sa malo ulja. Preko stavite još jednu koru pa treću nagužvajte i prelijte sa par kašika fila od pavlake. Uradite sa prvom polovinom kora pa dodajte svu piletinu. Ređajte kore do kraja, uz nanešenje fila sa pavlakom. Nanesite poslednju koru pa premažite uljem. Pecite pitu pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj.dok ne porumeni. Secite na parčiće. Služite toplo. Prijatno!

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala
Skandal! Terza izao Mateju Matijevića: Bio je sa Matorinom devojkom Draganom, KRČKA SE HAOS (VIDEO)

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!
Drama u kazinu: Luka napao Aleksandru, na njen račun izneo niz skandaloznih optužbi (VIDEO)

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

PASTA SA MLEVENIM MESOM I ČETRI VRSTE SIRA Gurmanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Slasna i savršena, postaće vaše novo omiljeno jelo.

POSNA KARAMEL TORTA Neodoljiva poslastica ukusa koji budi sva čula
Posna i savršena, nema ko će ostati na samo jednom parčetu.

POSNA MUSAKA SA PEČENIM PAPRIKAMA Specijalitet po receptu iz stare baka Katine sveske
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PILETINA SA KARIJEM Pikantno jelo koje će vas dugo držati sitim
Sočno jelo oduševiće i one izbirljive.

POSNA PROJA SA TIKVICAMA Klasik na drugačiji način, pravi se lako, a pojede odmah
Priprema je jednostavna, a osvaja ukusom.
Komentari (0)