PITA SA PILETINOM Pomera granice dobrog ukusa, a uspeva i početnicima

Ivana Pavlović

10:00

Sezonski recepti 0

Služite toplu, uz prilog po želji.

pita sa piletinom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 500 g kora za pitu
  • 1 glavica crnog luka
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 1 čaša kisele pavlake
  • so, biber
  • začini po ukusu
  • 50 ml ulja

Priprema: 

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Iseckajte luk sitno pa ga izdinstajte na ulju i vodi. Dodajte seckanu piletinu kada postane staklast. Začinite po ukusu. Sve pržite pa ostavite sa strane da se prohladi. Zasebno pomešajte pavlaku za kuvanje sa kiselom pavlakom pa dobro začinite. Podelite kore na 2 jednaka dela, pa ostavite jednu za kraj slaganja pite. Pleh obložite papirom za pečenje pa preko nanesite jednu koru i premažite sa malo ulja. Preko stavite još jednu koru pa treću nagužvajte i prelijte sa par kašika fila od pavlake. Uradite sa prvom polovinom kora pa dodajte svu piletinu. Ređajte kore do kraja, uz nanešenje fila sa pavlakom. Nanesite poslednju koru pa premažite uljem. Pecite pitu pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, tj.dok ne porumeni. Secite na parčiće. Služite toplo. Prijatno!

@moja.trpeza Sastojci: • 1 kg oslića • 200 g pšeničnog brašna • 1 kašika vegete • 1 kašika soli Priprema: Oslić isecite na komade, očistite ga i uvaljajte u mešavinu brašna, soli i vegete. Komade zatim poređajte u fritezu na vruć vazduh i pecite 20 minuta na 200°C. Gotov oslić poslužite uz osvežavajuću krompir salatu za savršen obrok! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foruyou #foryoupage #foryoupage❤️❤️ #oslic ♬ Food Funk10431 - SonicMusic

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading