ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Jeftin ručak za celu porodicu koji osvaja od prvog zalogaja
Sočne i slasne, prste da poližete.
Potrebno je:
- 500 g makarona
- 500 g jačeg sira
- 5 jaja
- 170 ml mleka
- malo ulja
- malo soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni. Makarone kuvajte 10 ak minuta u posoljenoj vodi, po uputstvu sa kesice. Jaja umutite pa dodajte izgnječen sir, mleko, 3 kašike ulja i malo posolite. Pomešajte sa proceđenim makaronama. Sve dobro promešajte. Pleh obložite papirom za pečenje pa sipajte pripremljene makarone. Pecite pola sata, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, pa zapecite pred kraj.
Možda vas zanima:
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Jeftino jelo koje pomera granice dobrog ukusa, za vikend koji se pamti
Kremaste i zasitne, nestaće sa stola odmah.
ZAPEČENE MAKARONE SA SIROM Prave se brzo i lako, jeftine su i nema ko ih ne voli
Ukućani će stajati u redu za još.
MAKARONE SA VIRŠLAMA Jednostavni ručak koji pomera granice dobrog ukusa, u pravoj eksploziji ukusa
Prave se brzo i lako, a ukućani će ih obožavati.
MAKARONE SA SLANINICOM I BROKOLIJEM Savršene za brzi ručak ili večeru, jelo koje će gurmani obožavati
Pravi se brzo i lako, a ukusa koji priča priče.
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Posni đuveč: Ručak koji osvaja na kašiku i sam se kuva!
Tajna našeg ukusa je u spoju sitnog celera i kukuruz šećerca koji zajedno daju jelu neverovatnu slast i punoću
Komentari (0)