NAJBRŽA PITA Obavezno probajte zapečene makarone, lak i jednostavan recept iz rerne
Najbolje je da se služi toplo.
Pita sa makaronima
Sastojci:
500 g makarona
2 čaše kisele pavlake
5 jaja
150 ml ulja
1l mleka
2 kašičice soli
Priprema:
U tepsiju (nepodmazanu) sipati makarone (nekuvane). Ostaviti litar mleka da prokuva i u njega dodati so.
Preliti preko makarona i sačekati da upiju mleko. Za to vreme umutiti jaja, pavlaku i ulje, pa kada makarone upiju veći deo mleka, polako ih preliti umućenom smesom. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Služiti toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
EGIPĆANI DOSTA VOLE ZAČINE Košari je njihovo jelo koje morate da probate
Ako imate makarone, lako ćete spremiti jelo.
NAJBOLJI JE NAPRAVITI JE NA STARINSKI NAČIN Kukuruza puni stomak i dugo drži sitim
Podseća na našu proju.
PITA ZA DOBRO JUTRO Napravite preukusno testo i napunite ga kobasicama, savršeno je
Isprobajte nešto novo.
ODLIČNO REŠENJE ZA BRZ RUČAK Kobasice u makaronama je dobitna kombinacija
Lako je i za pravljenje.
MUSAKA OD OSLIĆA Rapsodija ukusa savršena za dane posta, nećete ni primetiti da nedostaje meso
Soćna i slasna, ukućani će stajati u redu za još.
RUSKA SALATA KOCKE Priprema je jednostavna, a nema ko neće uzeti parče više
Dekorativno i sočno, ukrasiće svaku slavsku trpezu, a ukusom oduševiti goste.
MIKADO KOCKE U sočnom spoju sa omiljenim napitkom, tope se u ustima
Savršen spoj slatkiša i kafe, otopićete se od miline.
BAKA STANKIN PREBRANAC Krepi organizam u trenu, po receptu starom 40 godina
Držaće vas dugo sitim, a pravi je raj za nepca.
KIKIRIKI PUTER Kremasti namaz daje šmek svakom desertu, a najlepše ide sa palačinkama
Mažite ga samostalno na hleb ili dodajte u omiljeni desert, šta god da odaberete nećete da pogrešite.
Komentari (0)