NAJBRŽA PITA Obavezno probajte zapečene makarone, lak i jednostavan recept iz rerne
Najbolje je da se služi toplo.
Pita sa makaronima
Sastojci:
500 g makarona
2 čaše kisele pavlake
5 jaja
150 ml ulja
1l mleka
2 kašičice soli
Priprema:
U tepsiju (nepodmazanu) sipati makarone (nekuvane). Ostaviti litar mleka da prokuva i u njega dodati so.
Preliti preko makarona i sačekati da upiju mleko. Za to vreme umutiti jaja, pavlaku i ulje, pa kada makarone upiju veći deo mleka, polako ih preliti umućenom smesom. Peći na 200 stepeni dok ne porumeni. Služiti toplo.
Ako su vam se svideli recepti, pročitajte više na našoj viber zajednici, kao i na našem Instagram nalogu, gde vas čekaju omiljeni slatkiši, slaniši i druga iznenađenja za naše verne čitaoce.
Možda vas zanima:
EGIPĆANI DOSTA VOLE ZAČINE Košari je njihovo jelo koje morate da probate
Ako imate makarone, lako ćete spremiti jelo.
NAJBOLJI JE NAPRAVITI JE NA STARINSKI NAČIN Kukuruza puni stomak i dugo drži sitim
Podseća na našu proju.
PITA ZA DOBRO JUTRO Napravite preukusno testo i napunite ga kobasicama, savršeno je
Isprobajte nešto novo.
ODLIČNO REŠENJE ZA BRZ RUČAK Kobasice u makaronama je dobitna kombinacija
Lako je i za pravljenje.
SOČNE ŠNICLE U PARADAJZ SOSU Jelo idealno za sve prilike, ukućani će stajati u redu za još
Konkretno jelo dugo će vas držati sitim.
KOJE VRSTE PAVLAKE POSTOJE? Kisela ili slatka, nije isto koju ćete da koristite
Ako pravite slano ili slatko jelo, važno je da znate razliku između ovih termina. S obzirom da je upotreba pavlake široko rasprostranjena u kulinarstvu, saznajte kako da napravite savršen kolač ili piletinu sa pavlakom..
PROJA SA SIROM "NA ČAŠE" Uspeće i potpunim početnicima, idealna za svako doba dana
Zbog mera "na čaše" uspeće apsolutno svima.
DA LI BISTE PROBALI KAFU OD PEČURAKA? Evo zašto se smatra najzdravijom na svetu + recept
Pečurke su namirnica koja zamenjuje meso, bogata vitaminima B grupe, bakrom, selenom, vlaknima i proteinima. Iako postoji više od 300 jestivih vrsti, u komercijalnoj je upotrebi samo desetak. Neki izvori navode da su se pečurke koristile kao zamena za kafu u Finskoj još za vreme Drugog svetskog rata kad su zrna kafe bila nedostupna. U Aziji je od davnina, poznata njihova primena u kulinarske i medicinske svrhe. Kafa od pečuraka smatra se najzdravijom kafom na svetu, zbog upotrebe macutake pečurki.
POSNI PREBRANAC Slasno jelo koje greje dušu i telo, recept je proveren a ukus savršen
Konkretan ručak dugo će vas držati sitim.
Komentari (0)