SPANAKOPITA Sočni nadev u spoju sa hrskavim korama, vratiće vas u dane letovanja u Grčkoj

Ivana Pavlović

13:15

Sezonski recepti 0

Grčki specijalitet oboriće s nogu sve koji ih budu probali.

spanakopita
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g svežeg spanaća
  • 1 crni luk, sitno iseckan
  • 200 g kravljeg sira, izmrvljenog
  • 4 jaja, umućena
  • 1 kašičica mlevenog muskatnog oraščića
  • so i biber po ukusu
  • 200 g kora za pitu (filo testo)
  • maslinovo ulje ili istopljeni puter za premazivanje

Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Na srednjoj vatri propržite crni luk dok ne omekša. Dodajte spanać i kuvajte dok ne uvene. Ostavite da se ohladi. U velikoj posudi pomešajte spanać, feta sir, umućena jaja, muskatni oraščić, so i biber. Uzmite vatrostalnu posudu i namažite je maslinovim uljem ili puterom. Položite prvu koru, premažite je uljem ili puterom, i tako redom sa još 4-5 kora.
Rasporedite nadev od spanaća i sira preko kora. Pokrijte ostatkom kora, svaku premažite uljem ili puterom. Pecite pitu oko 45 minuta, dok gornja kora ne postane zlatnosmeđa.

@moja.trpeza Sastojci: • 2 banane • 500 g ovsenih pahuljica • 100 g proteinske čokolade Priprema: 1. Izblendajte banane, dodajte pahuljice i promešajte. 2. Smesu sipajte u pleh, oblikujte i isecite na kocke. 3. Pecite na 180°C, 10 minuta. 4. Ohlađene pločice premažite proteinskom čokoladom i ukrasite po želji. Savršen zdravi slatkiš! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading