SPANAKOPITA Sočni nadev u spoju sa hrskavim korama, vratiće vas u dane letovanja u Grčkoj
Grčki specijalitet oboriće s nogu sve koji ih budu probali.
Potrebno je:
- 500 g svežeg spanaća
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 200 g kravljeg sira, izmrvljenog
- 4 jaja, umućena
- 1 kašičica mlevenog muskatnog oraščića
- so i biber po ukusu
- 200 g kora za pitu (filo testo)
- maslinovo ulje ili istopljeni puter za premazivanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Na srednjoj vatri propržite crni luk dok ne omekša. Dodajte spanać i kuvajte dok ne uvene. Ostavite da se ohladi. U velikoj posudi pomešajte spanać, feta sir, umućena jaja, muskatni oraščić, so i biber. Uzmite vatrostalnu posudu i namažite je maslinovim uljem ili puterom. Položite prvu koru, premažite je uljem ili puterom, i tako redom sa još 4-5 kora.
Rasporedite nadev od spanaća i sira preko kora. Pokrijte ostatkom kora, svaku premažite uljem ili puterom. Pecite pitu oko 45 minuta, dok gornja kora ne postane zlatnosmeđa.
Možda vas zanima:
SPANAKOPITA BOLJA OD KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za prave gurmane
Sočna i slasna, za pravo zadovoljstvo.
PITA SA SPANAĆEM BOLJA OD ONE KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za gurmane
Neodoljiva i slasna, svaki zalogaj je gurmanski raj.
NAJSOČNIJE PITE OD RAZLIČITIH SASTOJAKA Biramo samo one najukusnije za vas
Bilo koju da napravite, nećete da se pokajete. Donosimo vam recept za gibanicu, pitu sa krompirom, sa mesom, i pitu sa spanaćem i sirom. Na vama je samo da izaberete.
SPANAKOPITA Dolazi iz Grčke, zagrejaće vam dušu i telo, a osvaja ukusom
Po originalnom pitu Spanakopita ili grčka pita sa spanaćem, se pravi od kravljeg sira i domaćih kora. Mi vam donosimo lakši i brži recept, pravićete je stalno.
GURMANSKA PITA OD MESA Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, a pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
JEDNOSTAVNO UKLONITE BAKTERIJE SA SUNĐERA ZA SUDOVE Koristan trik, a biće kao nov
Očistite sunđer brzo i lako.
SPANAKOPITA Sočni nadev u spoju sa hrskavim korama, vratiće vas u dane letovanja u Grčkoj
Grčki specijalitet oboriće s nogu sve koji ih budu probali.
PICA SA ŠAMPINJONIMA, ŠUNKOM I KOBASICAMA Sočna i slasna, najbolje stavite duplu meru
Italijanski specijalitet raspametiće i one izbirljive.
AKO PLAČETE KADA SEČETE LUK URADITE OVO 10 jednostavnih saveta koji provereno rade
Zašto plačemo kad sečemo luk? Luk oslobađa supstancu alinazu koja ispuštasin-propantial-C-oksid ili propantial, iritirajući molekul, koji izaziva suzenje oka.
Komentari (0)