ČUPAVA KATA Desert sa orasima koji je znala da pravi svaka domaćica u Jugoslaviji
Idealan za slavsku trpezu, nema ko vam neće tražiti recept.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

SUDŽUK Zaboravljeni slatkiš iz bakine kuhinje, od jeftinih sastojaka, a ukusa koji se ne zaboravlja
Sladak i sočan, a gotov očas posla.

ČUPAVA KATA Starinski kolač po bakinom receptu, raspametićete se od slatkoće
Mekani kolač bogatog fila oduševiće sve koji ga budu probali.

ČUPAVA KATA Starinski kolač sa orasima, najpopularniji slatkiš iz nekadašnje Jugoslavije
Sve domaćice su ovo pravile vikendom.
ZOVU GA LAŽNA BAKLAVA Kolač sa orasima se lako pravi, a možete ga napraviti za iznenadne goste
I pre svega dosta je zdrav.
Za testo:
- 5 žumanaca
- 500 g brašna
- 250 g margarina
- 1 prašak za pecivo
- 5 kašika šećera
- 3 kašike vode
Za fil:
- 5 belanaca
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 7-8 kašika džema od kajsija (ili po želji)
I još:
- Prah šećer za posipanje
Priprema:
Testo: Penasto umutite žumanca i šećer. Dodajte umućen margarin, brašno pomešano sa praškom za pecivo i vodu. Umesite testo i podelite na dva dela. Jedan treba da bude manji i njega stavite u zamrzivač, a veći u frižider.
Fil: Belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Kašikom umešajte orahe. Veće testo rastanjite kao koru na dno podmazanog pleha i namažite džemom. Preko rasporedite fil od belanaca i oraha. Odozgo narendajte testo iz zamrzivača. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok testo ne dobije zlatno-smeđu boju. Ohlađen kolač pospite prah šećerom, isecite na kocke i poslužite.

KOLAČ SA BOROVNICAMA Očaravajući voćni desert za bilo koje doba dana
Super ide uz šoljicu kafe.

DOMAĆI KIKIRIKI PUTER Još kremastiji i slasniji od onog kupovnog
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog.

POSNI PAPRIKAŠ SA BUKOVAČAMA Sočno jelo koje će vas dugo držati sitim
Dodajte prilog po želji i uživajte.

NJOKE OD LEBLEBIJA Drugačije i preukusne, za savršen ručak
Dodajte prilog po želji i uživajte u ukusnom ručku.

GIBANICA OD PATLIDŽANA Omiljena srpska pita na nov način, puna hrskavih kora i sočnog nadeva
Ako volite klasičnu gibanicu, ovu sa patlidžanom ćete obožavati.
Komentari (0)