ČUPAVA KATA Desert sa orasima koji je znala da pravi svaka domaćica u Jugoslaviji

Ivana Pavlović

18:00

Sezonski recepti 0

Idealan za slavsku trpezu, nema ko vam neće tražiti recept.

Čupava Kata
Printscreen/Youtube

Potrebno je:

Za testo:

  • 5 žumanaca
  • 500 g brašna
  • 250 g margarina
  • 1 prašak za pecivo
  • 5 kašika šećera
  • 3 kašike vode

Za fil:

  • 5 belanaca
  • 200 g šećera
  • 200 g mlevenih oraha
  • 7-8 kašika džema od kajsija (ili po želji)

I još:

  • Prah šećer za posipanje

Priprema:

Testo: Penasto umutite žumanca i šećer. Dodajte umućen margarin, brašno pomešano sa praškom za pecivo i vodu. Umesite testo i podelite na dva dela. Jedan treba da bude manji i njega stavite u zamrzivač, a veći u frižider.

Fil: Belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Kašikom umešajte orahe. Veće testo rastanjite kao koru na dno podmazanog pleha i namažite džemom. Preko rasporedite fil od belanaca i oraha. Odozgo narendajte testo iz zamrzivača. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok testo ne dobije zlatno-smeđu boju. Ohlađen kolač pospite prah šećerom, isecite na kocke i poslužite.

@moja.trpeza Ðumbirov čaj- prirodni eliksir zdravlja Sastojci: • 1 limun • 1 narandža • Đumbir (po ukusu) Priprema: Oljuštite limun, narandžu i đumbir, pa ih iseckajte na sitne komade. Sve stavite u blender i dobro sjedinite. Dobijenu smesu sipajte u posudu i stavite u zamrzivač da se stegne #mojatrpeza #trpeza #fyp #viral #viraltiktok #fypシ゚ ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading