ČUPAVA KATA Desert sa orasima koji je znala da pravi svaka domaćica u Jugoslaviji
Idealan za slavsku trpezu, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Za testo:
- 5 žumanaca
- 500 g brašna
- 250 g margarina
- 1 prašak za pecivo
- 5 kašika šećera
- 3 kašike vode
Za fil:
- 5 belanaca
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 7-8 kašika džema od kajsija (ili po želji)
I još:
- Prah šećer za posipanje
Priprema:
Testo: Penasto umutite žumanca i šećer. Dodajte umućen margarin, brašno pomešano sa praškom za pecivo i vodu. Umesite testo i podelite na dva dela. Jedan treba da bude manji i njega stavite u zamrzivač, a veći u frižider.
Fil: Belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Kašikom umešajte orahe. Veće testo rastanjite kao koru na dno podmazanog pleha i namažite džemom. Preko rasporedite fil od belanaca i oraha. Odozgo narendajte testo iz zamrzivača. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok testo ne dobije zlatno-smeđu boju. Ohlađen kolač pospite prah šećerom, isecite na kocke i poslužite.
Možda vas zanima:
ČUPAVA KATA Starinski kolač po bakinom receptu, raspametićete se od slatkoće
Mekani kolač bogatog fila oduševiće sve koji ga budu probali.
ČUPAVA KATA Starinski kolač sa orasima, najpopularniji slatkiš iz nekadašnje Jugoslavije
Sve domaćice su ovo pravile vikendom.
ZOVU GA LAŽNA BAKLAVA Kolač sa orasima se lako pravi, a možete ga napraviti za iznenadne goste
I pre svega dosta je zdrav.
SVE PO DVA KOLAČ Biskvitni slatkiš koji je jednostavan za pripremu, a preukusan
Kolač je izdašan, pa ćete imati i za sutra - za slatku užinu ili poslasticu.
ČUPAVA KATA Desert sa orasima koji je znala da pravi svaka domaćica u Jugoslaviji
Idealan za slavsku trpezu, nema ko vam neće tražiti recept.
GURMANSKA PITA OD MESA Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, a pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
JEDNOSTAVNO UKLONITE BAKTERIJE SA SUNĐERA ZA SUDOVE Koristan trik, a biće kao nov
Očistite sunđer brzo i lako.
SPANAKOPITA Sočni nadev u spoju sa hrskavim korama, vratiće vas u dane letovanja u Grčkoj
Grčki specijalitet oboriće s nogu sve koji ih budu probali.
PICA SA ŠAMPINJONIMA, ŠUNKOM I KOBASICAMA Sočna i slasna, najbolje stavite duplu meru
Italijanski specijalitet raspametiće i one izbirljive.
Komentari (0)