ČUPAVA KATA Desert sa orasima koji je znala da pravi svaka domaćica u Jugoslaviji
Idealan za slavsku trpezu, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Za testo:
- 5 žumanaca
- 500 g brašna
- 250 g margarina
- 1 prašak za pecivo
- 5 kašika šećera
- 3 kašike vode
Za fil:
- 5 belanaca
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 7-8 kašika džema od kajsija (ili po želji)
I još:
- Prah šećer za posipanje
Priprema:
Testo: Penasto umutite žumanca i šećer. Dodajte umućen margarin, brašno pomešano sa praškom za pecivo i vodu. Umesite testo i podelite na dva dela. Jedan treba da bude manji i njega stavite u zamrzivač, a veći u frižider.
Fil: Belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Kašikom umešajte orahe. Veće testo rastanjite kao koru na dno podmazanog pleha i namažite džemom. Preko rasporedite fil od belanaca i oraha. Odozgo narendajte testo iz zamrzivača. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata, odnosno dok testo ne dobije zlatno-smeđu boju. Ohlađen kolač pospite prah šećerom, isecite na kocke i poslužite.
Možda vas zanima:
ČUPAVA KATA OMILJENI KOLAČ STARE JUGOSLAVIJE Svaka domaćica je znala recept
Priprema je jednostavna, a svi ga vole.
STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Baš kao kolač na kome su odrasle generacije, prste da poližete
Sočan i sladak, po receptu bez mane.
ČUPAVA KATA Starinski kolač sa orasima za sve svečane prilike,po receptu starom 30 godina
Najbolje služite uz čaj ili kafu.
STARINSKI KOLAČ SA ORASIMA Klasik koji nikad ne izlazi iz mode
Sočan i mekan, a med mu daje poseban šmek.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)