AKO JE KAFA GORKA VEROVATNO PRAVITE OVE GREŠKE Jednostavni trikovi da bude savršena

Ivana Pavlović

14:00

Sezonski recepti 0

Kuvanje kafe deluje jednostavno ali postoje pravila kako da bude preukusna.

kafa
Shutterstock

Obično se kafa kuva na sledeći način: vodu sipate u džezvu, po potrebi dodate šećer i zagrevate dok ne proključa. Sklonite sa vatre, odlijete manju količinu vode, pa dodate mlevenu kafu na 1 šoljicu vode ide jedna veća kašičica kafe. Džezvu vratite na ringlu da mešavina proključa, pa sipate ostatak vode.

Postoji i ovaj način kuvanja kafe: U većoj džezvi vodu ne oduzimate već kafu odmah sipate i pustite da „baci ključ“.

Glavna greška

Ako sipajte kafu u vodu pa ostavite da proključa, ona će da bude gorka.

@moja.trpeza Avokado tuna rolnica 🥑 Sastojci: 1 krastavac 50g paradajza 50g avokada 50g crvenog luka 100g tune 100g masnog sitnog sira Priprema: Oljuštite krastavac i iseckajte ga na tanke listove. Na svaku ploču stavite masni sitni sir, pa poređajte paradajz, crveni luk, avokado i tunu. Urolajte, a zatim iseckajte na kriške. Uživajte u zdravoj verziji sushija! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #avocado #tuna #recipe #recepti ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading