ŠVARCVALD TORTA Poslastica koja je dobila ime po višnjevači, po originalnom receptu
Sladak spoj sa višnjama raspametiće i one koji ne vole voćne poslastice.
Potrebno je:
Za kore:
- 200 g brašna
- 150 g šećera
- 8 jaja
- 1 kašika kakaoa
- 1 prašak za pecivo
Za fil:
- 500 g smrznutih višanja (ili iz kompota)
- 5 kašika gustina
- 3 kašike šećera
- 3 kašike višnjevače
- 800 ml slatke pavlake
- 50 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kore: Umutite belanca u čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom da dobijete svetložutu smesu. Dodajte belanca i kašikom izmešajte. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i kakaom. Izmešajte kašikom. Pecite u podmazanom kalupu za tortu u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko pola sata. Ohlađen biskvit presecite na tri dela po debljini – to su tri kore. Poprskajte ih višnjevačom.
Fil: Ostavite šaku višanja za ukrašavanje, a ostale iscedite. U taj sok dodajte vodu da bude 300 ml i stavite sa šećerom da provri. Sjedinite posebno gustin sa 3-4 kašike vode da nema grudvica i sipajte u proključalu tečnost. Kuvajte uz mešanje dok se ne zgusne pa dodajte višnje i namažite dve kore. Umutite slatku pavlaku. Stavite na tacnu koru sa filom od višanja, namažite slatku pavlaku, preko koru s višnjama, pa slatku pavlaku i završite korom. Celu tortu nafilujte umućenom pavlakom. Ukrasite tortu rendanom čokoladom i višnjama.
Možda vas zanima:
ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka poslastica čiji se dan obeležava 28.marta, za sve prilike
Čuvena poslastica nastala je 1915. godine.
ŠVARCVALD TORTA Čuvena nemačka poslastica sa čokoladom i višnjama, poći će vam voda na usta
Čuvena nemačka poslastica nazvana po višnjevači, nastala je 1927.godine.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)