PASTA SA 4 VRSTE SIRA Sočna i ukusna, a pravi se brzo i lako

Izvor: Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Savršen spoj sira sa kačkavaljem u jelu koje se pamti.

pasta sa 4 vrste sira
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 400 g testenine
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 čaše kisele pavlake sa 12% m. m.
  • po potrebi maslinovog ulja
  • malo bibera
  • malo začina za piletinu
  • malo začina za suvlaki
  • po ukusu so
  • 2 kašike susama
  • 1 šolja kukuruza
  • 1 kesica piletine sa 4 vrste sira

Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Propržite seckan posoljen crni luk na malo maslinovog ulja. Na polovini prženja dodajte piletinu seckanu na kockice i začine. Nakon što meso pusti vodu, dodajte kukuruz i dinstajte. Zasebno skuvajte testeninu onako kako inače radite ili po uputstvu sa kesice. U jednoj posudi pomešajte kiselu pavlaku i kesicu za piletinu sa 4 vrste sira. U pleh obložen papirom za pečenje izručite oceđenu testeninu, pa dodajte pripremljenu smesu sa piletinom. Prelijte smesom sa pavlakom i dobro promešajte. Zatim pospite pečenim susamom i promešajte. Stavite pastu u rernu zagrejanu na 250 stepeni da se zapeče.

Jafa kolač - Brza i slatka poslastica Sastojci: 2 narandže 2 šolje brašna 1 kesica praška za pecivo 1 kašika šećera 4 kašike ulja 2 jaja Priprema: 1. Oprane narandže isecite na kockice (jednu sa korom, drugu bez). 2. U posudu stavite iseckane narandže i blendirajte. Dodajte šećer, ulje, jaja, prašak za pecivo i brašno, pa dobro promešajte. 3. Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 170°C. Pecite 40 minuta. 4. Za preliv, rendajte narandžu i skuvajte preliv. 5. Pečeni kolač prelijte hladnim prelivom i ostavite da upije. 6. Seckajte na kockice i po želji ukrasite čokoladom. ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Komentari (0)