PASTA SA 4 VRSTE SIRA Sočna i ukusna, a pravi se brzo i lako
Savršen spoj sira sa kačkavaljem u jelu koje se pamti.
Potrebno je:
- 400 g pilećeg belog mesa
- 400 g testenine
- 1 glavica crvenog luka
- 2 čaše kisele pavlake sa 12% m. m.
- po potrebi maslinovog ulja
- malo bibera
- malo začina za piletinu
- malo začina za suvlaki
- po ukusu so
- 2 kašike susama
- 1 šolja kukuruza
- 1 kesica piletine sa 4 vrste sira
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. Propržite seckan posoljen crni luk na malo maslinovog ulja. Na polovini prženja dodajte piletinu seckanu na kockice i začine. Nakon što meso pusti vodu, dodajte kukuruz i dinstajte. Zasebno skuvajte testeninu onako kako inače radite ili po uputstvu sa kesice. U jednoj posudi pomešajte kiselu pavlaku i kesicu za piletinu sa 4 vrste sira. U pleh obložen papirom za pečenje izručite oceđenu testeninu, pa dodajte pripremljenu smesu sa piletinom. Prelijte smesom sa pavlakom i dobro promešajte. Zatim pospite pečenim susamom i promešajte. Stavite pastu u rernu zagrejanu na 250 stepeni da se zapeče.
Možda vas zanima:
ZELENA PASTA Savršen spoj testenine, graška i šunke u jelu koje uspeva apsolutno svima
Kremasta i slasna, a zasitna.
PASTA SA 4 VRSTE SIRA Kremasta i slasna, ručak u kome će cela porodica uživati
Fenomenalno jelo jednostavne pripreme.
PASTA IZ RERNE ZA KADA NEMATE VREMENA A 100 puta bolja od one klasične, prste da poližete
Sočna i punog ukusa, postaće vaše novo omiljeno jelo.
POSNA PASTA S TUNJEVINOM Sočna i slasna, polizaćete i tanjir koliko je ukusno
Sočan spoj testenine sa tunom, za ručak koji se pamti.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)