POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i aromatična, za lepo veče sa prijateljima
Savršena za dane velikog Božićnog posta, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 450 g brašno
- 1 šolja tople vode
- 2 kašike ulja
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
za fil:
- 1 konzerva tunjevine
- 2 kašike pelata
- 1 kašika ajvara
- 100 g šampinjona
- pola glavice crnog luka
- 1 manja paprika
- 2 kornišona
- 1 šaka kukuruza šećerca
- 200 g biljnog kačkavalja
- nekoliko maslini
- malo origana
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U toplu vodu sipajte šećer i kvasac pa ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta. Zasebno pomešajte brašno i ulje, pa dodajte aktivirani kvasac. Potom zamesite testo dok ne postane glatko. Potom ocedite tunjevinu pa je pomešajte sitno seckanim crnim lukom. Isecite šampinjone na tanke kolutove pa papriku i kornišone na kockice, a masline na polovine. Dodajte ajvar i kečap. Nauljite pleh pa rastanjite testo, Potom ga premažite mešavinom kečapa i ajvara. Tunjevinu rasporedite sa lukom, pa dodajte pomešano površe, šećerac i origano i rendani biljni kačkavalj. Pecite picu 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Možda vas zanima:
TUNA PICA ZA PETAK VEČE Pozovite prijatelje i uživajte uz klopu i film
Omiljeno jelo mnogih u posnoj varijanti, prste da poližete.
TUNA PICA Posna i slasna, za lepo veče sa prijateljima
Omiljeno jelo mnogih, u posnoj varijanti, koje se pojede u slast.
PICA OD STAROG HLEBA Jeftina, izdašna i posna, idealna za sve koji vode računa o ishrani
Da li želite da probate hrskavu, slasnu picu koja je pritom i posna? Imamo recept za vas koji se pravi brzo i lako i još je obogaćen omega 3 masnim kiselinama. Iskoristite vaš stari hleb i napravite potpuno novo jelo.
KROASAN PICA IZ DUBAIJA SRUŠILA MREŽE Hrskava i zlatna, nećete moći da prestanete da jedete
Samo dodajte prilog po želji.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)