POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i aromatična, za lepo veče sa prijateljima
Savršena za dane velikog Božićnog posta, pravićete stalno.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

TUNA PICA ZA PETAK VEČE Pozovite prijatelje i uživajte uz klopu i film
Omiljeno jelo mnogih u posnoj varijanti, prste da poližete.

TUNA PICA Posna i slasna, za lepo veče sa prijateljima
Omiljeno jelo mnogih, u posnoj varijanti, koje se pojede u slast.

PICA OD STAROG HLEBA Jeftina, izdašna i posna, idealna za sve koji vode računa o ishrani
Da li želite da probate hrskavu, slasnu picu koja je pritom i posna? Imamo recept za vas koji se pravi brzo i lako i još je obogaćen omega 3 masnim kiselinama. Iskoristite vaš stari hleb i napravite potpuno novo jelo.

POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i sočna, idealna za lepo veče sa prijateljima
Svaki zalogaj je raj za nepca.
- 450 g brašno
- 1 šolja tople vode
- 2 kašike ulja
- 1 kesica suvog kvasca
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
za fil:
- 1 konzerva tunjevine
- 2 kašike pelata
- 1 kašika ajvara
- 100 g šampinjona
- pola glavice crnog luka
- 1 manja paprika
- 2 kornišona
- 1 šaka kukuruza šećerca
- 200 g biljnog kačkavalja
- nekoliko maslini
- malo origana
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U toplu vodu sipajte šećer i kvasac pa ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta. Zasebno pomešajte brašno i ulje, pa dodajte aktivirani kvasac. Potom zamesite testo dok ne postane glatko. Potom ocedite tunjevinu pa je pomešajte sitno seckanim crnim lukom. Isecite šampinjone na tanke kolutove pa papriku i kornišone na kockice, a masline na polovine. Dodajte ajvar i kečap. Nauljite pleh pa rastanjite testo, Potom ga premažite mešavinom kečapa i ajvara. Tunjevinu rasporedite sa lukom, pa dodajte pomešano površe, šećerac i origano i rendani biljni kačkavalj. Pecite picu 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

POSNA PAŠTETA OD CRVENOG SOČIVA Gotova za 20 minuta, a neponovljivog ukusa
Mažite na hleb ili dodajte kao prilog omiljenom jelu.

BOEM TORTA Jedini recept koji trebate da znate za raskošnu poslasticu
Kremasta i sočna, za svaku svečanu priliku.

NJOKE SA SLANINOM Gurmanski specijalitet po receptu italijanske bake
Slasne i sočne, bićete raspamećeni.

NEODOLJIVI SUFLE OD LIMUNA U savršenom slatko-kiselkastom spoju, topi se u ustima
Kremast i osvežavajući desert, pravićete stalno.

POSNI PIRE OD GRAŠKA Jednostavni specijalitet koji super ide uz brojna jela
Kremasti i lagan, po receptu bez mane.
Komentari (0)