POSNA PICA SA TUNJEVINOM Slasna i aromatična, za lepo veče sa prijateljima

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Savršena za dane velikog Božićnog posta, pravićete stalno.

posna tuna pica
Shutterstock

Potrebno je:

  • 450 g brašno
  • 1 šolja tople vode
  • 2 kašike ulja
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera

za fil:

  • 1 konzerva tunjevine
  • 2 kašike pelata
  • 1 kašika ajvara
  • 100 g šampinjona
  • pola glavice crnog luka
  • 1 manja paprika
  • 2 kornišona
  • 1 šaka kukuruza šećerca
  • 200 g biljnog kačkavalja
  • nekoliko maslini
  • malo origana

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U toplu vodu sipajte šećer i kvasac pa ostavite da se kvasac aktivira 10 minuta. Zasebno pomešajte brašno i ulje, pa dodajte aktivirani kvasac. Potom zamesite testo dok ne postane glatko. Potom ocedite tunjevinu pa je pomešajte sitno seckanim crnim lukom. Isecite šampinjone na tanke kolutove pa papriku i kornišone na kockice, a masline na polovine. Dodajte ajvar i kečap. Nauljite pleh pa rastanjite testo, Potom ga premažite mešavinom kečapa i ajvara. Tunjevinu rasporedite sa lukom, pa dodajte pomešano površe, šećerac i origano i rendani biljni kačkavalj. Pecite picu 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

@moja.trpeza Rapsodija od tune i krastavca Sastojci: 1 krastavac Konzerva tunjevine 1 paradajz Pola avokada 1 kuvano jaje 1 crveni luk 1 kašika majoneza 1 kašika ajvara Priprema: 1. Krastavac prepolovite i izdubite unutrašnji deo, praveći "brodić". Izdubljeni deo iseckajte na kockice. 2. Iseckajte crveni luk, paradajz i avokado. 3. U većoj posudi, pomešajte sve sastojke: tunjevinu, iseckani krastavac, luk, paradajz, avokado, kuvano jaje ( promešajte ga i izgnječite viljuškom). 4. Dodajte majonez i ajvar, dobro promešajte. 5. Punite krastavac sa filom i isecite na kriške. Po želji, pospite peršunom. Uživajte u ukusnoj i osvežavajućoj salati! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading