BIFTEK VELINGTON Raskošno jelo raj za nepca, ukrasiće svaku svečanu trpezu
Ukusa koji priča priče, gosti će biti oduševljeni.
Potrebno je:
- 400 g goveđeg bifteka
- 200 g sitno seckanih pečuraka
- 2 kašike ulja
- 1 kašika putera
- 1/2 šolje paštete od pačije jetre
- 4-6 kriški pršuta
- 250 g lisnatog testa
- 1 jaje
Priprema:
Ispecite biftek na malo ulja sa svih strana u vrućem tiganju, pa ga ostavite na stranu da se ohladi. Ispržite luk na ulju, dodajte sitno iseckane pečurke i prodinstajte sa još malo putera. Dodajte vino i kad tečnost ispari, sklonite sa vatre i ostavite da se hladi. Preko testa stavite prvo pršut, pa pečurke, a onda i meso. Lisnato testo zamotajte oko bifteka. Premažite umućenim jajetom, nožem išarajte površinu testa i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.
Možda vas zanima:
BIFTEK VELINGTON Lisnato testo, pečurke i juneće meso u delikatesu od koga zastaje dah
Ukrasiće svaku svečanu trpezu i oduševiti ukusom sve goste.
NJEGOVO VELIČANSTVO BIFTEK VELINGTON Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za gurmane nema bolje
Jelo koje su 1815. godine smislili britanski kuvari kako bi impresionirali vojvodu Velingtona danas krasi brojne svečane trpeze. Savršeno ukombinovano meso u testu raspametiće i one najistančanijeg ukusa. Vredno svakog truda da ga napravite.
BIFTEK VELINGTON Gurmansko meso u testu koje od 1815.godine krasi brojne svečane trpeze
Jelo koje su 1815. godine smislili britanski kuvari, kako bi impresionirali vojvodu Velingtona.
BIFTEK VELINGTON Slasno jelo koje budi sva čula, ukusa koji govori 1000 jezika
Sočno i slasno jelo, prste da poližete.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)