BIFTEK VELINGTON Raskošno jelo raj za nepca, ukrasiće svaku svečanu trpezu

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ukusa koji priča priče, gosti će biti oduševljeni.

biftek velington
Shutterstock

Potrebno je:

  • 400 g goveđeg bifteka
  • 200 g sitno seckanih pečuraka
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika putera
  • 1/2 šolje paštete od pačije jetre
  • 4-6 kriški pršuta
  • 250 g lisnatog testa
  • 1 jaje

Priprema:
Ispecite biftek na malo ulja sa svih strana u vrućem tiganju, pa ga ostavite na stranu da se ohladi. Ispržite luk na ulju, dodajte sitno iseckane pečurke i prodinstajte sa još malo putera. Dodajte vino i kad tečnost ispari, sklonite sa vatre i ostavite da se hladi. Preko testa stavite prvo pršut, pa pečurke, a onda i meso. Lisnato testo zamotajte oko bifteka. Premažite umućenim jajetom, nožem išarajte površinu testa i pecite na 200 stepeni oko 30 minuta.

@moja.trpeza Da li ste znali za ovaj trik? Povrće na pari bez aparata! Sve što je potrebno da uradite je sledeće: U Šerpu sipajte čašu vode, stavite tri kašike unakrst koje će vam držati tanjir kako bi se povrće kuvalo na pari. Kada voda proključa, poklopite šerpu dinstajte povrće dok ne postigne željenu mekoću. #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #recipe #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading