RIBLJA ČORBA Posni specijalitet po najboljem kafanskom receptu, ukusa koji priča priče

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Aromatična riblja čorba za prave gurmane.

riblja čorba
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1,5 kg očišćenih nekoliko vrsta ribe (šaran, bela riba, štuka, smuđ)
  • 500 g crnog luka
  • 1 kašika mešavine suvog začina
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašike slatke mlevene paprike
  • 1 kašika ljute mlevene paprike

Priprema:

Crni luk sitno iseckajte, stavite u šerpu, dodajte litar vode, suvi začin i kuvajte oko pola sata uz dolivanje vode kada ispari. Tada dodajte papriku, još vode i kuvajte 20 minuta. Dodajte ribu, sipajte količinu vode malo više nego što želite da bude čorbe i kuvajte 20 minuta da se riba skuva.

@moja.trpeza Da li ste znali za ovaj trik? Povrće na pari bez aparata! Sve što je potrebno da uradite je sledeće: U Šerpu sipajte čašu vode, stavite tri kašike unakrst koje će vam držati tanjir kako bi se povrće kuvalo na pari. Kada voda proključa, poklopite šerpu dinstajte povrće dok ne postigne željenu mekoću. #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #recipe #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading