RIBLJA ČORBA Posni specijalitet po najboljem kafanskom receptu, ukusa koji priča priče
Aromatična riblja čorba za prave gurmane.
Potrebno je:
- 1,5 kg očišćenih nekoliko vrsta ribe (šaran, bela riba, štuka, smuđ)
- 500 g crnog luka
- 1 kašika mešavine suvog začina
- 1 kašičica soli
- 1 kašike slatke mlevene paprike
- 1 kašika ljute mlevene paprike
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte, stavite u šerpu, dodajte litar vode, suvi začin i kuvajte oko pola sata uz dolivanje vode kada ispari. Tada dodajte papriku, još vode i kuvajte 20 minuta. Dodajte ribu, sipajte količinu vode malo više nego što želite da bude čorbe i kuvajte 20 minuta da se riba skuva.
Možda vas zanima:
SUPA OD SPANAĆA Neodoljiva i aromatična, a krepi organizam u trenu
Aromatično predjelo pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike.
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA Najukusnije predjelo koje će vas raspametiti ukusom, za sve prilike
Ukusna i sočna, nema ko vam neće tražiti recept.
PITA SA PILETINOM Pomera granice dobrog ukusa, a uspeva i početnicima
Služite toplu, uz prilog po želji.
RIBLJA ČORBA Posni specijalitet koji osvaja od prvog zalogaja, ukusa koji priča priče
Savršena za slavsku trpezu u vreme Božićnog posta, nema ko vam neće tražiti recept.
SUPA OD SPANAĆA Neodoljiva i aromatična, a krepi organizam u trenu
Aromatično predjelo pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike.
PITA SA PAPRIKAMA I SIROM Sočna i slasna, savršena za sve prilike
Ukusa koji priča priče, uzećete parče više.
SALEP Turski napitak savršen za hladne zimske dane, a služio se još u Osmanskom carstvu
Aromatični napitak dekorišite cimetom i pistaćima.
TIRAMISU SA LIMUNOM Desert za pamćenje koji pomera granice dobrog ukusa, po najboljem receptu
Sočni kolač u slatko-kiselkastom spoju ukusa, prste da poližete.
ČORBA OD LUKA Aromatično predjelo krepi organizam u trenu
Najbolje služite uz prepečen hleb.
Komentari (0)