RIBLJA ČORBA PO ORIGINALNOM KAFANSKOM RECEPTU Ovaj začin joj daje poseban šmek

Ivana Pavlović

12:30

Sezonski recepti 0

Preukusna i sočna, pravićete stalno.

riblja čorba
Shutterstock

Potrebno je

  • 800 g rečne ribe 
  • pola štapa praziluka
  • 1 glavica crnog luka
  • 6 šargarepa
  • 1 koren peršuna
  • 1 koren paškanata
  • 3 čena belog luka
  • mešavina (so, suvi biljni začin, tucana ljuta paprika, slatka mlevena začinska paprika, beli luk u prahu, crni luk u prahu, malo brašna)
  • 10-ak zrna bibera
  • 3 lista lorbera
  • 1 kašičica belog luka u granulama

Priprema:

Skuvajte ribu. Zatim je sklonite sa vatre, i ostavite da se prohladi. Procedite, ali sačuvajte tečnost. Ribu, pažljivo, očistite od koštica, pa je ostavite sa strane. U loncu, na maslinovom ulju, ispržite sitno sečen crni i beli luk i praziluk. Umešajte sitno rendanu šargarepu, peršun i paškanat. Propržite malo, pa dodajte očišćenu ribu. Mešavinu začina pomešajte sa tečnošću koju ste ostavili, pa dodajte u lonac.  Umešajte biber u zrnu, lovorov list i beli luk u granulama. Ostavite da ključa, petnaest minuta. Sipajte vruću čorbu u tanjir pa je pospite sitno seckanim peršunom! Prijatno!

 

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading