RIBLJA ČORBA PO ORIGINALNOM KAFANSKOM RECEPTU Ovaj začin joj daje poseban šmek
Preukusna i sočna, pravićete stalno.

Potrebno je
Možda vas zanima:

ČORBA OD PEČURAKA Krepi organizam u trenu, kao savršena za hladne dane
Fenomenalna čorba oduševiće sve koji budu probali.

BEGOVA ČORBA Kraljica svake svečane trpeze po starom bosanskom receptu
Savršena za sve svečane prilike, pravićete stalno.

RIBLJA ČORBA Posni specijalitet po najboljem kafanskom receptu, ukusa koji priča priče
Aromatična riblja čorba za prave gurmane.

RIBLJA ČORBA Posni specijalitet koji osvaja od prvog zalogaja, ukusa koji priča priče
Savršena za slavsku trpezu u vreme Božićnog posta, nema ko vam neće tražiti recept.
- 800 g rečne ribe
- pola štapa praziluka
- 1 glavica crnog luka
- 6 šargarepa
- 1 koren peršuna
- 1 koren paškanata
- 3 čena belog luka
- mešavina (so, suvi biljni začin, tucana ljuta paprika, slatka mlevena začinska paprika, beli luk u prahu, crni luk u prahu, malo brašna)
- 10-ak zrna bibera
- 3 lista lorbera
- 1 kašičica belog luka u granulama
Priprema:
Skuvajte ribu. Zatim je sklonite sa vatre, i ostavite da se prohladi. Procedite, ali sačuvajte tečnost. Ribu, pažljivo, očistite od koštica, pa je ostavite sa strane. U loncu, na maslinovom ulju, ispržite sitno sečen crni i beli luk i praziluk. Umešajte sitno rendanu šargarepu, peršun i paškanat. Propržite malo, pa dodajte očišćenu ribu. Mešavinu začina pomešajte sa tečnošću koju ste ostavili, pa dodajte u lonac. Umešajte biber u zrnu, lovorov list i beli luk u granulama. Ostavite da ključa, petnaest minuta. Sipajte vruću čorbu u tanjir pa je pospite sitno seckanim peršunom! Prijatno!

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!
Kada kuvate kafu obavezno dodajte 1 sastojak: Potisnuće gorčinu i poboljšati ukus

POZNATO TAČNO VREME SVADBE ZORICE I KEMIŠA! Zakazali veliku svečanost na DAN SA POSEBNOM SIMBOLIKOM!

KROZETO PREDLOŽIO NOVI PLAN: EU treba da formira odbranu prema modelu NATO

RUSKO MINISTARSTVO ODBRANE: Kijev povećao broj napada na energetsku infrastrukturu

Javila se ruska vojska: Kijev pojačao napade

PROGON PROTIVNIKA REVOLUCIJE I PARTIJE: Kao i druge tajne policije, Ozna je bacila ljagu na ugled režima koji je, tobože, trebalo da brani

"NEKO SEBI DAJE ZA PRAVO DA SELEKTUJE NOVINARE I MEDIJE" Premijer Vučević osudio napad i blokadu "Informera"

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

SOČNA PROJA ZA SAVRŠEN VIKEND Po receptu pevačice Vesne Đogani , biće nikad ukusnija
Pevačica Vesna Đogani veliki je ljubitelj italijanskih, ali i domaćih jela. Iako tvrdi da je njen suprug Đole pravi majstor u kuhinji, svi koji su probali ovu proju tvrde da nema bolje. Ako je sudeći po Vesninoj liniji, rekli bismo i da ne goji.

POSNE PIHTIJE Od oslića, a ukusne i sočne, nećete moći da prestanete da ih jedete
Prave se lako, a osvajaju ukusom.

SLASNE POGAČICE SA ČVARCIMA Savršene za doručak ili večeru, najbolje služite uz jogurt
Slasne i ukusne, još bolje od onih iz pekare.

ESTERHAZI TORTA Raskošna poslastica koja je dobila ime po grofu
Savršena za sve svečane prilike.

VASINA TORTA Očaravajuća poslastica sa lepom ljubavnom pričom iza svog imena
Nastala je 1908 godine u Paraćinu. Tamo su živeli Vasa i njegova supruga Jelena. Ona je bila slabog zdravlja. Kada je Jelena bila trudna, Vasa je našao najbolje stručnjake iz Beča Iako je njena trudnoća mogla da bude pogubna, rodila je zdravog sina. Jelenina majka ih je dočekala u Paračinu sa velikom trpezom. Deo trpeze bila je i torta, napravljena, u čast njenog zeta Vase.
Komentari (0)