PITA SA SIROM Po starom teta Mirinom receptu, hrskavih kora i sočnog nadeva
Meka kao pamuk, uzećete parče više.
Potrebno je
- 1 pakovanje gotovih kora (trebalo bi da ima 15 do 20 tanjih kora)
- 500 g mrvljenog sira
- 5 jaja
- 1 čaša (200 ml) jogurta
- 3 pune kašike brašna
- 1 čaša ulja
- pola kašike soli
- 1 prašak za pecivo
- susam za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Napravite smesu od tri jajeta, ulja, jogurta, brašna i praška za pecivo. reostala 2 jajeta umešajte u sir. Tri kore mažite jednu po jednu a na četvrtu nanesite i sir i urolajte. Postupak ponavljajte sve dok imate materijal. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite pitu pa premažite ostatkom smese. Pospite susamom. Pecite pitu oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
SOČNA GIBANICA PREPUNA JOGURTA I PAVLAKE Polovina se pojede dok je još u plehu
Najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko.
GIBANICA KOJA MIRIŠE NA DOM Zlatna, hrskava i neodoljiva, prava tradicionalna
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
GIBANICA IZ BAKINE KUHINJE GOTOVA ZA 20 MINUTA Hrskava spolja, a sočna i mekana iznutra
Nema ko će ostati na samo 1 parčetu.
GIBANICA KAO ONA IZ BAKINE KUHINJE Pola pleha nestane dok trepnete, po ukusu joj nema ravne
Samo dodajte jogurt ili kiselo mleko.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)