PITA SA SIROM Po starom teta Mirinom receptu, hrskavih kora i sočnog nadeva
Meka kao pamuk, uzećete parče više.
Potrebno je
- 1 pakovanje gotovih kora (trebalo bi da ima 15 do 20 tanjih kora)
- 500 g mrvljenog sira
- 5 jaja
- 1 čaša (200 ml) jogurta
- 3 pune kašike brašna
- 1 čaša ulja
- pola kašike soli
- 1 prašak za pecivo
- susam za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Napravite smesu od tri jajeta, ulja, jogurta, brašna i praška za pecivo. reostala 2 jajeta umešajte u sir. Tri kore mažite jednu po jednu a na četvrtu nanesite i sir i urolajte. Postupak ponavljajte sve dok imate materijal. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite pitu pa premažite ostatkom smese. Pospite susamom. Pecite pitu oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:
DOMAĆA GIBANICA Kao osmišljena za savršenu večeru, a najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna gibanica oduševiće i one izbirljive.
DOMAĆA GIBANICA RAJ ZA NEPCA Hrskavih kora i sočnog nadeva, savršena za početak dana
Sočna pita sa gotovim korama uspeće svima, a voleće je i oni izbirljivi.
DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita po receptu bez mane, prste da poližete
Sočna pita raspametiće i one izbirljive.
SOČNA GIBANICA Poći će vam voda na usta koliko je ukusna, a priprema je tako jednostavna
Uspeće svima, a pomera granice dobrog ukusa.
PILETINA SA KIKIRIKIJEM Sočno i slasno jelo koje će ukućani obožavati
Svaki zalogaj je raj za nepca.
SUPA OD SPANAĆA Neodoljiva i aromatična, a krepi organizam u trenu
Aromatično predjelo pomera granice dobrog ukusa, za sve prilike.
PITA SA PAPRIKAMA I SIROM Sočna i slasna, savršena za sve prilike
Ukusa koji priča priče, uzećete parče više.
TIRAMISU SA LIMUNOM Desert za pamćenje koji pomera granice dobrog ukusa, po najboljem receptu
Sočni kolač u slatko-kiselkastom spoju ukusa, prste da poližete.
ČORBA OD LUKA Aromatično predjelo krepi organizam u trenu
Najbolje služite uz prepečen hleb.
Komentari (0)