PITA SA SIROM Po starom teta Mirinom receptu, hrskavih kora i sočnog nadeva
Meka kao pamuk, uzećete parče više.

Potrebno je
- 1 pakovanje gotovih kora (trebalo bi da ima 15 do 20 tanjih kora)
- 500 g mrvljenog sira
- 5 jaja
- 1 čaša (200 ml) jogurta
- 3 pune kašike brašna
- 1 čaša ulja
- pola kašike soli
- 1 prašak za pecivo
- susam za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Napravite smesu od tri jajeta, ulja, jogurta, brašna i praška za pecivo. reostala 2 jajeta umešajte u sir. Tri kore mažite jednu po jednu a na četvrtu nanesite i sir i urolajte. Postupak ponavljajte sve dok imate materijal. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite pitu pa premažite ostatkom smese. Pospite susamom. Pecite pitu oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!
Možda vas zanima:

DOMAĆA GIBANICA Omiljena srpska pita savršenog ukusa, prste da poližete
Sočna pita sa sirom, ukusa koji priča priče.

NAJČEŠĆE GREŠKE KADA PRAVITE GIBANICU Zbog ovoga nije vazdušasta i mekana, a ukus je nikad bolji
Ako želite da gibanica bude savršena, primenite ove jednostavne trikove.

BRZA GIBANICA RAJ ZA NEPCA Omiljena srpska pita po receptu baka Dobrile, nikad sočnija
Sočna pita sa sirom oduševiće i one izbirljive.

DOMAĆA GIBANICA Kao osmišljena za savršenu večeru, a najbolje ide uz šolju jogurta
Sočna gibanica oduševiće i one izbirljive.

POSNA PAŠTETA OD OSLIĆA I ORAHA Slasna i ukusna, a savršena za dane strogog posta
Gotova začas, a aromatična i ukusna.

SOČNA PITA SA PLAVIM PATLIDŽANOM Savršenog ukusa, najbolje služite uz jogurt ili kiselo mleko
Sočna i slasna, za pravo uživanje.

JANIJA SA BUKOVAČOM I PIRINČEM Aromatični specijalitet posan na vodi, ukusa koji priča priče
Jednostavno jelo od jeftinih sastojaka koje budi sva čula.

POSNI SATARAŠ Lagano jelo u savršenom spoju ukusa, prste da poližete
Dodajte prilog po želji i uživajte.

POTAŽ OD BROKOLIJA Kremast i lagan, okrepiće vas u trenu
Pravi se lako, a osvaja na prvi zalogaj.
Komentari (0)