PITA SA SIROM Po starom teta Mirinom receptu, hrskavih kora i sočnog nadeva

Ivana Pavlović

13:00

Sezonski recepti 0

Meka kao pamuk, uzećete parče više.

gužvara sa sirom
Shutterstock

Potrebno je

  • 1 pakovanje gotovih kora (trebalo bi da ima 15 do 20 tanjih kora)
  • 500 g mrvljenog sira
  • 5 jaja
  • 1 čaša (200 ml) jogurta
  • 3 pune kašike brašna
  • 1 čaša ulja
  • pola kašike soli
  • 1 prašak za pecivo
  • susam za posipanje

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. Napravite smesu od tri jajeta, ulja, jogurta, brašna i praška za pecivo. reostala 2 jajeta umešajte u sir. Tri kore mažite jednu po jednu a na četvrtu nanesite i sir i urolajte. Postupak ponavljajte sve dok imate materijal. U pleh obložen papirom za pečenje prebacite pitu pa premažite ostatkom smese. Pospite susamom. Pecite pitu oko pola sata u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Bon appetit!

@moja.trpeza Da li ste znali za ovaj trik? Povrće na pari bez aparata! Sve što je potrebno da uradite je sledeće: U Šerpu sipajte čašu vode, stavite tri kašike unakrst koje će vam držati tanjir kako bi se povrće kuvalo na pari. Kada voda proključa, poklopite šerpu dinstajte povrće dok ne postigne željenu mekoću. #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #viral #fyp #recipe #viraltiktok ♬ original sound - Moja Trpeza

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading