SPANAKOPITA ZA PRAVE GURMANE Grčki specijalitet koji osvaja od prvog zalogaja
Fenomenalna pita savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom.
Potrebno je:
- 500 g svežeg spanaća
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 200 g kravljeg sira, izmrvljenog
- 4 jaja, umućena
- 1 kašičica mlevenog muskatnog oraščića
- so i biber po ukusu
- 200 g kora za pitu (filo testo)
- maslinovo ulje ili istopljeni puter za premazivanje
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Na srednjoj vatri propržite crni luk dok ne omekša. Dodajte spanać i kuvajte dok ne uvene. Ostavite da se ohladi. U velikoj posudi pomešajte spanać, feta sir, umućena jaja, muskatni oraščić, so i biber. Uzmite vatrostalnu posudu i namažite je maslinovim uljem ili puterom. Položite prvu koru, premažite je uljem ili puterom, i tako redom sa još 4-5 kora.
Rasporedite nadev od spanaća i sira preko kora. Pokrijte ostatkom kora, svaku premažite uljem ili puterom. Pecite pitu oko 45 minuta, dok gornja kora ne postane zlatnosmeđa.
Možda vas zanima:
GRČKA SPANAKOPITA BUDI SVA ČULA Sa hrskavim korama i sočnim nadevom, savršena za doručak
Najbolje služite uz šolju jogurta.
GURMANSKA PITA OD MESA Savršeno se slaže sa jogurtom ili kiselim mlekom, a pomera granice dobrog ukusa
Držaće vas dugo sitim, a nema ko vam neće tražiti recept.
SPANAKOPITA Sočni nadev u spoju sa hrskavim korama, vratiće vas u dane letovanja u Grčkoj
Grčki specijalitet oboriće s nogu sve koji ih budu probali.
SPANAKOPITA BOLJA OD KLASIČNE Hrskavih kora i sočnog nadeva, za prave gurmane
Sočna i slasna, za pravo zadovoljstvo.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)