STARI RECEPTI SA JUGA SRBIJE Krmenadle sa sosom od praziluka, uživajte u ovoj simfoniji ukusa, boja i mirisa
Bogatstvo boja na tanjiru podrazumeva i bogatstvo ukusa - slanog, kremastog, začinjenog
Potrebni sastojci:
- Kremenadle 2 komada
- Praziluk 1/2 komad (ili već 250 grama)
- Beli luk 2 češnja
- Maslac 75 grama
- Pavlaka za kuvanje 250 ml
- Kocka za supu 1 kom (22 g)
- Kuhinjska so
- Peršun
- Majčina dušica 2 grančice
Priprema:
U zagrejanom ulju propržimo kremenadle samo po 3-4 minuta, sa jedne i sa druge strane. Zatim, rastopimo u čaši mlake vode jednu goveđu kockicu i dolijemo u zapečene kremenadle i pečemo ih još 10-ak minuta a zatim dolijemo još pola čaše vode i pečemo još dodatnih samo 5 minuta, tada će da ispari i vodica i šnicle su spremne.
Kada propržimo praziluk, 7-8 minuta, dodamo majčinu dušicu, nakon 2-3 minuta i sitno seckani beli luk, i kuvanu pavlaku. Posolimo, pobiberimo, mešavinu začina stavimo i dodamo sitno iseckani peršun za sam kraj. A kraj je kada pavlaka prokuva što ćete videti i sami, kroz 10-ak minuta.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)