STARI RECEPTI SA JUGA SRBIJE Krmenadle sa sosom od praziluka, uživajte u ovoj simfoniji ukusa, boja i mirisa
Bogatstvo boja na tanjiru podrazumeva i bogatstvo ukusa - slanog, kremastog, začinjenog
Potrebni sastojci:
- Kremenadle 2 komada
- Praziluk 1/2 komad (ili već 250 grama)
- Beli luk 2 češnja
- Maslac 75 grama
- Pavlaka za kuvanje 250 ml
- Kocka za supu 1 kom (22 g)
- Kuhinjska so
- Peršun
- Majčina dušica 2 grančice
Priprema:
U zagrejanom ulju propržimo kremenadle samo po 3-4 minuta, sa jedne i sa druge strane. Zatim, rastopimo u čaši mlake vode jednu goveđu kockicu i dolijemo u zapečene kremenadle i pečemo ih još 10-ak minuta a zatim dolijemo još pola čaše vode i pečemo još dodatnih samo 5 minuta, tada će da ispari i vodica i šnicle su spremne.
Kada propržimo praziluk, 7-8 minuta, dodamo majčinu dušicu, nakon 2-3 minuta i sitno seckani beli luk, i kuvanu pavlaku. Posolimo, pobiberimo, mešavinu začina stavimo i dodamo sitno iseckani peršun za sam kraj. A kraj je kada pavlaka prokuva što ćete videti i sami, kroz 10-ak minuta.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)