STARI RECEPTI SA JUGA SRBIJE Krmenadle sa sosom od praziluka, uživajte u ovoj simfoniji ukusa, boja i mirisa

Izvor: Slobodanka Ćorić

18:07

Sezonski recepti 0

Bogatstvo boja na tanjiru podrazumeva i bogatstvo ukusa - slanog, kremastog, začinjenog

krmenadle u sosu od piva i luka
Shutterstock

Potrebni sastojci:

  • Kremenadle 2 komada
  • Praziluk 1/2 komad (ili već 250 grama)
  • Beli luk 2 češnja
  • Maslac 75 grama
  • Pavlaka za kuvanje 250 ml
  • Kocka za supu 1 kom (22 g)
  • Kuhinjska so
  • Peršun
  • Majčina dušica 2 grančice

Priprema:

U zagrejanom ulju propržimo kremenadle samo po 3-4 minuta, sa jedne i sa druge strane. Zatim, rastopimo u čaši mlake vode jednu goveđu kockicu i dolijemo u zapečene kremenadle i pečemo ih još 10-ak minuta a zatim dolijemo još pola čaše vode i pečemo još dodatnih samo 5 minuta, tada će da ispari i vodica i šnicle su spremne.

Kada propržimo praziluk, 7-8 minuta, dodamo majčinu dušicu, nakon 2-3 minuta i sitno seckani beli luk, i kuvanu pavlaku. Posolimo, pobiberimo, mešavinu začina stavimo i dodamo sitno iseckani peršun za sam kraj. A kraj je kada pavlaka prokuva što ćete videti i sami, kroz 10-ak minuta.

Komentari (0)

Loading