DOMAĆI SOMUN ZA NAJBOLJE PLESKAVICE Priprema je laka, a mekan kao duša
Pecite tačno 5 minuta i uživajte u najboljim pljeskavicama.

Potrebno je:
- 500 g brašna
- 30 g svežeg kvasca
- 100 ml tople vode
- 200 ml mleka
- 2 kašike ulja
- 2 kašičice šećera
- 2 kašičice soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj većoj posudi pomešajte kvasac, šećer, mleko, toplu vodu, ulje, so i 250 g brašna. Varjačom dobro sjedinite pa dodajte ostatak brašna. Zamesite testo pa ga pokrijte krpom i ostavite oko pola sata,na toplom. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite testo pa ga podelite na 8 loptica. Svaku razvucite oklagijom pa prebacite u tepsiju obloženu pek papirom. Pecite somune 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, dok ne porumene i porastu.
Možda vas zanima:

KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Nikad slasnija
Sočna i slasna, prste da poližete.

Neverovatno ukusan, svi ga obožavaju: VAZDUŠASTI SOMUN po izvornom turskom receptu (VIDEO)
Somun se pravi brzo i lako, a ukus oduševljava sve koji ga probaju. Možete ga jesti s pavlakom, sirom ili koristiti kao tortilju za omiljena punjenja.

SIPANA PITA SA JABUKAMA Mirisna poslastica koja nestane sa stola čim se postavi
Neodoljiva i mirisna, najbolje odmah stavite duplu meru.

PROJA SA SREMUŠEM Zasitna i sočna, najbolje služite uz šolju jogurta
Pravi se lako, a osvaja od prvog zalogaja.

POSNE SARMICE OD ZELJA Držaće vas dugo sitim, a pravi raj za nepca
Sočne i slasne, za savršen ručak.

VRANJANSKI PROPEĆ Jednostavna starinska pita sa sirom ukusa koji se pamti
Savršenog ukusa, pravićete stalno.

MEDENO SRCE NA VODI Kremasti kolač koji uspeva svima, za prave sladokusce
Fenomenalni slatkiš nestaće sa stola odmah.
Komentari (0)