DOMAĆI SOMUN ZA NAJBOLJE PLESKAVICE Priprema je laka, a mekan kao duša
Pecite tačno 5 minuta i uživajte u najboljim pljeskavicama.
Potrebno je:
- 500 g brašna
- 30 g svežeg kvasca
- 100 ml tople vode
- 200 ml mleka
- 2 kašike ulja
- 2 kašičice šećera
- 2 kašičice soli
Priprema:
Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj većoj posudi pomešajte kvasac, šećer, mleko, toplu vodu, ulje, so i 250 g brašna. Varjačom dobro sjedinite pa dodajte ostatak brašna. Zamesite testo pa ga pokrijte krpom i ostavite oko pola sata,na toplom. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite testo pa ga podelite na 8 loptica. Svaku razvucite oklagijom pa prebacite u tepsiju obloženu pek papirom. Pecite somune 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, dok ne porumene i porastu.
Možda vas zanima:
KOMPLET LEPINJA PO ORIGINALNOM UŽIČKOM RECEPTU Nikad slasnija
Sočna i slasna, prste da poližete.
Neverovatno ukusan, svi ga obožavaju: VAZDUŠASTI SOMUN po izvornom turskom receptu (VIDEO)
Somun se pravi brzo i lako, a ukus oduševljava sve koji ga probaju. Možete ga jesti s pavlakom, sirom ili koristiti kao tortilju za omiljena punjenja.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)