DOMAĆI SOMUN ZA NAJBOLJE PLESKAVICE Priprema je laka, a mekan kao duša

Izvor: Ivana Pavlović

09:00

Sezonski recepti 0

Pecite tačno 5 minuta i uživajte u najboljim pljeskavicama.

domaći somun
Printscreen

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 30 g svežeg kvasca 
  • 100 ml tople vode
  • 200 ml mleka
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašičice šećera
  • 2 kašičice soli

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. U jednoj većoj posudi pomešajte kvasac, šećer, mleko, toplu vodu, ulje, so i 250 g brašna. Varjačom dobro sjedinite pa dodajte ostatak brašna. Zamesite testo pa ga pokrijte krpom i ostavite oko pola sata,na toplom. Na pobrašnjenoj radnoj površini premesite testo pa ga podelite na 8 loptica. Svaku razvucite oklagijom pa prebacite u tepsiju obloženu pek papirom. Pecite somune 5 minuta, u rerni zagrejanoj na 250 stepeni, dok ne porumene i porastu. 

@moja.trpeza

Prava Bosanska pita saveti i tajne Bosanska pita - Brzi recept Sastojci: 700g brašna T-400 400ml vode 2 kašike ulja So Fil: 1kg krompira 3 glavice crnog luka So, biber 200g pavlake Priprema: 1. U posudu staviti brašno, so, ulje, i mlaku vodu. Dobro promešati i formirati 4 loptice. Ostaviti 20 minuta da odstoje. 2. Krompir oguliti i rendati, luk sitno iseckati, začiniti solju i biberom. Ostaviti da se sok ocedi. 3. Svaku lopticu testa razvaljati što tanje, pa urolati i stavljati u nauljenu tepsiju. 4. Peći na 180°C oko 20 minuta. 5. Za preliv: Prokuvati vodu, dodati malo ulja i soli, ohladiti. 6. Kada pita bude skoro pečena, preliti je hladnim prelivom i peći još 10 minuta. 7. Premazati pavlakom i zapeći još 5 minuta. Gotova je savršena Bosanska pita! Saveti su odlični! Ne premesiti testo, ohladiti fond pre nego što preliješ, i obavezno zapeci posle preliva za hrskavost i mekoću. ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading