SOČNA MUSAKA OD KROMPIRA Klasik koji nikada ne gubi na popularnosti, za savršen obrok

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalno jelo držaće vas dugo sitim.

musaka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica luka
  • 1 kg krompira
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin


Za preliv:

  • 3 jaja
  • 2 dcl mleka
  • 1 dcl pavlake
     

Priprema:

Očistite luk pa ga sitno iseckajte i prodinstajte.Dodajte mleveno meso i začine pa nastavite da dinstate. Očistite krompir pa ga isecite na kolutove i operite.Onda ga posolite i pouljite pa lagano promešajte. U pleh obložen pek papirom ređajte krompir pa preko stavite meso pa krompir. Prelijte sa 2 dl tople vode.Pecite musaku oko 40 minuta, u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Napravite preliv od jaja, mleka i pavlake pa time prelijte musaku. Na kraju, vratite da se zapeče. Prijatno!

@moja.trpeza Proteinske palačinke sa samo dva sastojka Sastojci: 200g ovsenih pahuljica 100ml vode Priprema: Izmiksajte ovsene pahuljice, dodajte vodu i dobro promešajte. Pecite u tiganju.Servirajte i premažite po želji. Brzo i jednostavno! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #fyp #foryoupage #goviral ♬ original sound - Moja Trpeza

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading