DOMAĆI PILEĆI BUJON Lako se pravi, a zdraviji i ukusniji od onog kupovnog
Pravi se jednostavno, a mnogo zdraviji.
Potrebno je:
- 1 pileća leđa bez kože, sa malo mesa
- 2 šargarepe
- 2 glavice crnog luka
- 2 stabljike celera
- 3 čena belog luka
- 1 lovorov list
- 5–6 zrna bibera
- 1 kašičica soli
- 2,5 litra vode
Priprema:
U veliki lonac stavite pileće kosti i meso pa prelijte hladnom vodom. Dodajte seckano povrće, lovorov list, biber, so i beli luk. Zakuvajte dva do tri sata na tihoj vatri, pa skinite penu koja se skuplja na površini. Onda procedite kroz sito pa sipajte bujon u staklene tegle.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)