DOMAĆI PILEĆI BUJON Lako se pravi, a zdraviji i ukusniji od onog kupovnog

Ivana Pavlović

15:30

Sezonski recepti 0

Pravi se jednostavno, a mnogo zdraviji.

pileći bujon
Printscreen

Potrebno je:

  • 1 pileća leđa bez kože, sa malo mesa
  • 2 šargarepe
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 stabljike celera
  • 3 čena belog luka
  • 1 lovorov list
  • 5–6 zrna bibera
  • 1 kašičica soli
  • 2,5 litra vode

Priprema:

U veliki lonac stavite pileće kosti i meso pa prelijte hladnom vodom. Dodajte seckano povrće, lovorov list, biber, so i beli luk. Zakuvajte dva do tri sata na tihoj vatri, pa skinite penu koja se skuplja na površini. Onda procedite kroz sito pa sipajte bujon u staklene tegle. 

@moja.trpeza Hrskavi štapići Sastojci: 300 g brašna T-400 250 g kukuruznog brašna 1 jaje 250 ml mleka 20 g kvasca 2 kašike ulja So, šećer Susam, lan (za posipanje) Priprema: Umutiti jaje, kvasac i mleko, pa ostaviti 10 minuta da nadođe. Dodati oba brašna, so, šećer i ulje, pa zamesiti glatko testo. Ostaviti 30 minuta da naraste. Premesiti, oblikovati loptice i ostaviti još 10 minuta. Svaku lopticu razvaljati i uplesti u pletenicu. Ređati na pleh, posuti susamom i lanom, pa peći 15 minuta na 200°C. Poslužiti tople i uživati u hrskavim štapićima! #trpeza #mojatrpeza #fyp #foryou #foryoupage #fyf #foryou #foryoupage #fyf ♬ оригинальный звук - ꧁𝕊𝕠𝕦𝕝꧂

 

Komentari (0)

Loading