KRILCA SA PARMEZANOM Hrskava i ukusna, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Savršeno hrskava, prste da poližete.

krilca sa parmezanom
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • 4 kašike maslaca
  • pola šolje parmezana
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašičice peršuna
  • so, biber

Priprema:

Krilca operite, prosušite, pospite praškom za pecivo i belim lukom u prahu, posolite i pobiberite, pa poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 stepeni 30 minuta, uz povremeno okretanje. U međuvremenu otopite maslac na umerenoj temperaturi, kratko propržiti sitno sečen beli luk, umešajte četvrt šolje parmezana, te sve dobro sjedinite. Krilca premažite dobijenom smesom sa obe strane, pospite preostalim parmezanom i peršunom, pa vratite u rernu i pecite još 20 minuta.

img
18. 04. 2025 17:11

Mađarska očekuje ekonomski sporazum sa SAD

img
08. 04. 2025 13:52

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

img
12. 04. 2025 07:50

SVEČANOM CEREMONIJOM OTVOREN EKSPO 2025 ,,Svetska izložba je mesto susreta, napretka i inovacije“

img
04. 04. 2025 07:13

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

img
06. 04. 2025 10:27

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo

img
18. 04. 2025 16:58

Ivanović strelac, Milvol udaljen od plej-ofa VIDEO

img
04. 04. 2025 14:20

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

img
17. 04. 2025 08:50

Neodoljiva ponuda! Pun pansion po ceni Polupansiona – uz samo 299€ akontacije na ovom letovalištu! Uz uskršnju akciju -10% popusta!

img
11. 04. 2025 12:35

U SUSRET EKSPU Pre Beograda na svetskoj izložbi predsatvalja se Osaka, paviljoni za prve goste se otvaraju u nedelju

img
14. 04. 2025 08:58

SRPSKI PAVILJON ZABLISTAO U OSAKI! Maskote Ekspa 2027. predstavljene u Japanu, imena biraju naši građani (FOTO)

Komentari (0)