KRILCA SA PARMEZANOM Hrskava i ukusna, a meso se lepi za prste

Ivana Pavlović

18:30

Sezonski recepti 0

Savršeno hrskava, prste da poližete.

krilca sa parmezanom
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg pilećih krilaca
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • 4 kašike maslaca
  • pola šolje parmezana
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašičice peršuna
  • so, biber

Priprema:

Krilca operite, prosušite, pospite praškom za pecivo i belim lukom u prahu, posolite i pobiberite, pa poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 stepeni 30 minuta, uz povremeno okretanje. U međuvremenu otopite maslac na umerenoj temperaturi, kratko propržiti sitno sečen beli luk, umešajte četvrt šolje parmezana, te sve dobro sjedinite. Krilca premažite dobijenom smesom sa obe strane, pospite preostalim parmezanom i peršunom, pa vratite u rernu i pecite još 20 minuta.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading