KRILCA SA PARMEZANOM Hrskava i ukusna, a meso se lepi za prste
Savršeno hrskava, prste da poližete.
Potrebno je:
- 1 kg pilećih krilaca
- 2 kašičice praška za pecivo
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 4 kašike maslaca
- pola šolje parmezana
- 3 čena belog luka
- 2 kašičice peršuna
- so, biber
Priprema:
Krilca operite, prosušite, pospite praškom za pecivo i belim lukom u prahu, posolite i pobiberite, pa poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 200 stepeni 30 minuta, uz povremeno okretanje. U međuvremenu otopite maslac na umerenoj temperaturi, kratko propržiti sitno sečen beli luk, umešajte četvrt šolje parmezana, te sve dobro sjedinite. Krilca premažite dobijenom smesom sa obe strane, pospite preostalim parmezanom i peršunom, pa vratite u rernu i pecite još 20 minuta.
Možda vas zanima:
SLASNA KRILCA IZ RERNE Savršeno hrskava, a meso se lepi za prste
Fenomenalna i slasna, a priprema je jednostavna.
PILEĆA KRILCA SA PARMEZANOM Slasna i sočna, nestaće sa stola odmah
Osvajaju na prvi zalogaj, a priprema je jednostavna.
LJUTA KRILCA ZA GURMANE I ONE IZBIRLJIVE Prava eksplozija ukusa, a meso se lepi za prste
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u fenomenalnom obroku.
NAJHRSKAVIJA PILEĆA KRILCA Sočna i slasna, sa pivom, medom ili sosem, a meso se lepi za prste
Dodajte omiljeni prilog i uživajte u slasnim krilcima.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)