DOMAĆE TORTILJE Slasne i ukusne, a držeće vas dugo sitim

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Čuvajte ih u plastičnoj kesi na sobnoj temperaturi ili ih zamrznite.

domaće tortilje
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 šolje kukuruznog brašna
  • 1 1/2 šolja tople vode
  • pola kašičice soli
  • 2 kašike ulja

Priprema:

U jednoj posudi pomešajte kukuruzno brašno i so. Postepeno sipajte toplu vodu i mešajte dok ne dobijete glatko testo.  Zatim podelite testo na manje kuglice pa ih pokrijte vlažnom krpom. Svaku kuglicu razvijte u krug, debljine oko 2 do 3mm,  na pobrašnjenoj radnoj površini. Tiganj zagrejte na srednje jakoj vatri pa pecite svaku tortilju oko minut do dva sa svake strane, dok ne postane zlatno braon.

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading