SIR U ŠLAFROKU Pravi raj za nepca, pravićete stalno
Slatko i ukusno, za svaku priliku.
Potrebno je:
- 1 pakovanje lisnatog testa
- 1 topljeni sir (bri ili kamamber)
- 2-3 kašike džema od voća
- 1 jaje
- seckani orasi ili bademi
Priprema:
Razvaljajte lisnato testo na pobrašnjenoj površini u veličinu koja će omotati sir. Stavite sir u sredinu lisnatog testa. Premažite sir džemom od voća. Preklopite lisnato testo preko sira i džema, pritisnite ivice kako biste zatvorili paket. Premazujte površinu testa umućenim jajetom da biste dobili lepu zlatnosmeđu boju tokom pečenja. Opciono, pospite seckane orahe ili bademe preko testa. Stavite paket sa sirom na pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni 20-25 minuta, ili dok testo ne postane hrskavo i zlatnosmeđe. Izvadite iz rerne i ostavite da odstoji nekoliko minuta pre nego što ga poslužite.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)