DOMAĆE TORTILJE Još bolje od onih kupovnih, samo dodajte omiljeni prilog

Ivana Pavlović

09:30

Sezonski recepti 0

Premažite tortilje slanim ili slatkim nadevom.

domaće tortilje
Shutterstock

Potrebno je:

  • 1 kg mekog brašna
  • 2 kesice praška za pecivo
  • 600 mililitara tople vode
  • 2 dcl ulja
  • jedna kašika soli

Priprema:

U velikoj činiji prosejte brašno sa soli i praškom za pecivo. Pomešajte dobro pa sipajte toplu vodu i ulje i nastavite da mutite. Zamesite testo i po potrebi dodajte još brašna, ako je lepljivo. Prekrijte folijom pa ostavite da odstoji 30 minuta. Uzimajte komade testa pa ih oblikujte u kuglu. Na pobrašnjenoj radnoj površini tanko razvaljajte svaku kuglu testa. Onda pecite tortilju na zagrejanom tiganju nekoliko minuta, na laganoj vatri, sve dok blago ne porumene.

@moja.trpeza TRIK KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI LISNATA PITA Sastojci: ½ pakovanja kora za pitu 3 jaja 100 g sira 200 ml mleka So po ukusu Ulje za podmazivanje Susam (po želji) Priprema: 1. Kore iseckati na tanke listiće. 2. U posudi umutiti jaja, dodati mleko i dobro sjediniti smesu. 3. Dodati izmrvljeni sir i posoliti po ukusu. 4. Ubaciti iseckane kore u smesu i dobro promešati. 5. Smesu izliti u nauljen pleh i posuti susamom po želji. 6. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta, dok ne porumeni. 7. Pečenu pitu iseći na željene komade i poslužiti uz jogurt. Jednostavno, brzo i savršeno ukusno! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #viraltiktok #fyf #GlowUpCetaphil ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading