TORTA OD ŠARGAREPE Neodoljiva poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, a savršena za post
Fenomenalna poslastica u savršenom spoju ukusa.
Potrebno je:
- 250 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- kašičica sode bikarbone
- prstohvat soli
- dve kašičice cimeta
- 300 g rendane šargarepe
- 300 g smeđeg šećera
- pola šolje maslinovog ulja
- ekstrakt vanile
- 100 g posnog margarina
Za fil:
- 450 g šećera u prahu
- tri kašike margarina
- kašika ekstrakta vanile
- sok od limuna
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, sodu bikarbonu i cimet. Umešate šargarepu i šećer pa sjedinite. Dodajte otopljeni margarin, vanilu i ulje. Promešajte dobro u izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite 2 kore u reni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi. Zasebno umutite šećer, margarin, vanilu i limunov sok. Filujte kore pripremljenim filom. Ostavite tortu u frižideru pre služenja.
Možda vas zanima:
TORTA OD ŠARGAREPE Recept čuvene rok zvezde Tine Tarner, tajna je u ovom sastojku
Sočna i preukusna, a ananas joj daje poseban šmek.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
BRZO REŠENJE ZA RUČAK ILI VEČERU Fantastična testanina sa tunjevinom, posno jelo koje svi vole
Odaberite omiljenu vrstu testenine, uzmite praziluk, kuvan paradajz ili kečap, konzervu tunjevine i prelep obrok je skoro spreman
Komentari (0)