TORTA OD ŠARGAREPE Neodoljiva poslastica koja pomera granice dobrog ukusa, a savršena za post

Ivana Pavlović

15:00

Sezonski recepti 0

Fenomenalna poslastica u savršenom spoju ukusa.

torta od šargarepe
Shutterstock

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 250 g brašna
  • kašičica praška za pecivo
  • kašičica sode bikarbone
  • prstohvat soli
  • dve kašičice cimeta
  • 300 g rendane šargarepe
  • 300 g smeđeg šećera
  • pola šolje maslinovog ulja
  • ekstrakt vanile
  • 100 g posnog margarina

Za fil:

  • 450 g šećera u prahu
  • tri kašike margarina
  • kašika ekstrakta vanile
  • sok od limuna

Priprema: 

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, so, sodu bikarbonu i cimet. Umešate šargarepu i šećer pa sjedinite. Dodajte otopljeni margarin, vanilu i ulje. Promešajte dobro u izlijte u pleh obložen pek papirom. Ispecite 2 kore u reni zagrejanoj na 180 stepeni. Ostavite da se prohladi. Zasebno umutite šećer, margarin, vanilu i limunov sok. Filujte kore pripremljenim filom. Ostavite tortu u frižideru pre služenja.

Da li ste znali da kašika mlevene kafe može brzo zaustaviti dijareju? Tanini u kafi stežu creva i smanjuju lučenje tečnosti, pomažući varenju. Takođe, crna kafa bez dodataka može umiriti stomak i usporiti rad creva, dok njena blaga gorčina podstiče ravnotežu u digestivnom sistemu. #mojatrpeza #trpeza #kafa #viralvideos #kuhinjarecepti #kuhinja #foryoupage #fouryou ♬ original sound - Moja Trpeza Watch on TikTok

Komentari (0)