POSNA MUSAKA OD PEČURAKA Klasik na drugačiji način, prste da poližete

Ivana Pavlović

12:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičnu musaku, ovu od pečuraka ćete obožavati.

musaka od pečuraka
Shutterstock

Potrebno je:

  • 500 g šampinjona
  • 2 crna luka 
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike brašna
  • 500 ml supe od povrća
  • 100 g rendanog biljnog kačkavalja
  • 4 krompira (isečena na tanke kolutove)
  • so i biber po ukusu

Priprema:
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite luk i beli luk, dodajte iseckane šampinjone i pržite dok ne omekšaju i dok tečnost ne ispari. U drugom loncu napravite bešamel sos od ulja, brašna i supe. U nauljeni pleh ređajte red krompira, red pečuraka, pa prelijte deo sosa i pospite kačkavaljem. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sosom i kačkavaljem. Pecite na 180 stepeni oko 40-45 minuta ili dok musaka ne postane zlatnobraon i krompir ne bude mekan.

@moja.trpeza ŽU ŽU NA ZDRAVIJI NAČIN Sastojci: 500 g brašna T-400 1 jaje 250 ml mleka 1 Kesica kvasca Ulje So Šećer Priprema: U posudu sipati jaje, kvasac i mleko, pa ostaviti 10 minuta da odstoji. Dodati brašno, so i šećer, zatim mesiti dok ne dobijemo glatko testo. Ostaviti da naraste 20 minuta. Od testa praviti manje kuglice, nauljiti ih i razvaljati oklagijom. Svaku kuglicu iseći na 6 delova. Četiri dela presaviti kako bismo dobili listove, a zatim ih slagati jedan na drugi. Preostala dva dela omotati sa strane kako bi testo zadržalo oblik. Postupak ponoviti sa svim kuglicama. Premazati žumancetom, posuti susamom i peći na 180°C oko 20 minuta. Pečeni žu žu poslužiti topli – savršena zdravija zamena bez maslaca! #trpeza #mojatrpeza #fypシ゚ #foryoupage #fyp #goviral #fouryou #recept ♬ original sound - Colin 🛠️

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading