TORTA OD PALAČINKI Neodoljiva poslastica koja se pravi lako, a osvaja na prvi zalogaj
Ukusna i drugačija, pravićete stalno.
Potrebno je:
- 180 g oštrog brašna
- 35 g kakao praha
- prstohvat soli
- 10 g šećera
- 3 jaja
- 260 ml mleka
- 160 g vode
- 60 g meda
- 25 ml suncokretovog ulja
Za krem
- 250 g krem sira
- 90 g prah šećera
- 150 g kisele pavlake
- 250 g slatke pavlake
- 20 g meda
- 4 kašike prah šećera
Priprema:
U jednoj posudi pomešajte brašno, kakao, prstohvat soli i šećer. adodajte 3 jaja, uz postepeno mešanje pa sipajte mleko. Zamesite glatko testo pa ga procedite kroz fino sito da ne ostanu grudvice. Umešajte med pa ostavite da odstoji 20 minuta. Sipajte ulje. Tiganj premažite uljem pa ispecite palačinke s obe strane, na srednjoj vatri. Potrebno je 14 palačinki. Umutite krem sir, prah šećer i kiselu pavlaku. Zasebno umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu u čvrsti šlag. Dodajte u fil pa dobro izmešajte. Filom premažite svaku palačinku, pa je presavijte dvaput. Preko nje premažite ostatak fila. Namotajte tri palačinke u nizu, pa svaku "lepite" na kolut tako da slažete jednu po jednu s premazanim delom i svaki put dobro pritisnite. Kalupom obmotajte tortu pa prekrijte providnom folijom. Ostavite 8 do 10 sati u frižideru. Na kraju, skinite kalup i foliju, pa pospite šećerom u prahu.
Možda vas zanima:
TORTA OD PALAČINKI Mirisna poslastica koja se pravi brzo i lako, a keks joj daje posebnu draž
Ako volite palačinke, ovu tortu ćete obožavati.
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)