ČORBA OD KARFIOLA Pravi se lako, a krepi organizam u trenu
Sočna i ukusna, zagrejaće vas u momentu.
Potrebno je:
- manja glavica karfiola karfiola
- manja glavica luka
- šargarepa
- pileća kocka za supu
- 3 l tople vode
- 1 kisela pavlaka
- 1 jaje
- 3 kašike ulja
- 1 veći krompir
- so
- začin
Priprema:
Sitno seckan luk prodinstajte na ulju. Onda dodajte šargarepu sečenu na kolutove i karfiol iscepkan na cvetiće. Nalijte toplom vodom pa kad prokuva umešajte krompir sečen na kockice.Sipajte kocku za supu, pa posebno pomešajte pavlaku sa jajetom. U kuvanu čorbu umešajte pavlaku umućenu sa jajetom.Posolite i začinite.
Možda vas zanima:
BEGOVA ČORBA Bosanski specijalitet koji pomera granice dobrog ukusa
Savršena za svečanu i slavsku trpezu.
PARADAJZ ČORBA KREPI ORGANIZAM U TRENU Recept kafanskog kuvara po kome uvek ispadne savršena
Preukusna, a krepi organizam u trenu.
PILEĆA ČORBA SA NJOKAMA Ukućani će stajati u redu za još
Savršena za sve svečane događaje.
PARADAJZ ČORBA PO KAFANSKOM RECEPTU Savršenog ukusa, a daće vam energije za ceo dan
Krepi organizam u trenu.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)