POSNA MUSAKA OD KARFIOLA Sočna i ukusna, ovakvu do sada niste jeli

Ivana Pavlović

17:00

Sezonski recepti 0

Ako volite klasičnu musaku, ovu sa kafiolom ćete obožavati.

musaka od karfiola
Shutterstock

Potrebno je:

  • 2 šolje pasiranog paradajza
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 šargarepe, narendane
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber, origano, suvi biljni začin po ukusu
  • 1 veći karfiol, razdvojen na cvetove
  • 1 šolja pirinča, so i biber
  • 1 crvena paprika, sitno iseckana
  • 1 šolja pasiranog paradajza
  • 1 kašika suvog začina po izboru (npr. origano ili majčina dušica)
  • maslinovo ulje za premazivanje

Priprema:

U velikoj šerpi propržite crni luk na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Dodajte beli luk, šargarepu i pasirani paradajz. Kuvajte dok šargarepa ne omekša. Dodajte začine (so, biber, origano, suvi biljni začin) i kuvajte još nekoliko minuta. U drugoj šerpi skuvajte pirinač prema uputstvu na pakovanju. Na srednjejakoj vatri kuvajte karfiol u posoljenoj vodi dok ne postane mekan, ali ne previše mekan. U velikoj posudi, pomešajte kuvani pirinač,  crvenu papriku, suvi začin, so i biber. Uklonite višak vode iz karfiola i stavite ga na dno posude za pečenje. Prelijte filom od pirinča, pa sve prelijte sosom od paradajza. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta, dok musaka ne dobije lepu zlatnosmeđu boju.

 

@moja.trpeza SOČNA PITA OD BOROVNICE - POSNO Sastojci: 400 g borovnica 2 šolje šećera 2 kašike meda Cimet 3 limuna Kore za pitu Ulje 100 g griza Priprema: Borovnice, šećer, med i cimet kuvajte dok ne dobijete kašu, zatim dodajte griz. Kore premažite uljem, filujte smesom i urolajte. Pecite na 200°C, dok pripremate preliv od vode, šećera i cimeta. Pečenu pitu prelijte prelivom, zapecite još 10 minuta i poslužite s limunom. Uživajte u posnoj poslastici! #trpeza #mojatrpeza #fy #fyp #viral #viralvideo #fyf #blueberry #pie ♬ original sound - Moja Trpeza

 

 

Možda vas zanima:

Komentari (0)

Loading