PALAČINKE OD HELJDE Mekane i vazdušaste, a posne
Dodajte slani ili slatki prilog po želji i uživajte.
Potrebno je:
- 1 jaje
- 10 kašika heljdinog brašna
- 100 ml mineralne vode
- 200 ml obične vode
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat praška za pecivo
- 1 kašika ulja
Priprema
U jednu posudu stavite brašno sa praškom za pecivo, prstohvatom soli, jaje, ulje, mineralnu vodu i običnu vodu. Izmešajte sve dobro, pa pustite da smesa malo odstoji. Pecite palačinke u tiganju, sa obe strane, a po potrebi dolijte malo vode.
Možda vas zanima:
DOMAĆE PALAČINKE OD HELJDE Ne goje i mnogo su zdravije, a tope se u ustima
Biće super i hladne, i mekane i sutradan.
PALAČINKE OD HELJDE Mekane i vazdušaste, razgrabiće se u trenu
Filujte po želji i uživajte.
POSNE AMERIČKE PALAČINKE Nećete ni da primetite razliku u ukusu, a savršene za lepo druženje sa prijateljima
Samo dodajte krem ili prilog po želji.
NEODOLJIVE PALAČINKE OD HELJDE Odlične hladne, a super i sutradan, samo dodajte prilog po želji
Dodajte krem ili namaz po želji.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)