JAFA TORTA Poslastica sa pomorandžom za sve svečane prilike, prste da poližete
Raskošna i kremasta, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 250 g putera
- 300 g šećera
- 4 velika jajeta
- 100 g punomasnog jogurta
- 300 g brašna
- 2 kašičice kore praška za pecivo
- korica od 4 velike pomorandže
Za fil od pomorandže:
- sok od pomorandže od 5 velikih pomorandži (oko 500 ml)
- 100 g šećera
- 6 listova želatina
Za čokoladni preliv:
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g rendane mlečne čokolade
- 100 g rendane crne čokolade
Za dekoraciju:
- korica 1 pomorandže
- 2 kašike marmelade od kajsije
Priprema:
Skinite koru sa pomorandži pa ih ostavite sa strane. Zagrejte sok od pomorandži sa šećerom, sve dok se šećer ne otopi. Listiće želatina stavite u hladnu vodu sve dok ne omekšaju. Zatim, želatin izvadite iz vode, ocedite, stavite u sok i mešajte. Smesu izlijte u kalup pa ostavite tako bar 4 sata. U jednoj posudi sjedinite putr, šećer, jaja, punomasni jogurt, brašno, prašak za pecivo i kore od pomorandže. Izlijte u pleh obložen pek papirom i pecite 55 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Ostavite da se prohladi. Zagrejte čokoladu pa zagrejte slatku pavlaku. Slatkom pavlakom prelijte čokoladu, pa ostavite tako 10 minuta, Dobro promešajte. Preko biskvita nanesite fil od pomorandže pa čokoladnu glazuru. Ukrasite tortu po želji.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
POSNI SENDVIČ SA TUNJEVINOM Pikantan ukus osvaja sva čula
Možete dodati i kukuruz, masline ili crveni luk ako volite jače ukuse.
PAPRIKE U PAVLACI NA DOMAĆINSKI NAČIN Imamo najbolji recept za omiljeno predjelo, više ga nikada nećete kupovati u prodavnici
Paprika u pavlaci su savršen prilog na vašem stolu. Brzo i lako se spremaju a za bolji ukus potrebne su vam paprike somborke
BRZINSKI RUČAK ZA MEDALJU Krompir koji se sprema za 10 minuta i svi ga obožavaju
Ovo jelo spaja hrskavi krompir, sočne sastojke i kremastu prelivenu smesu, pa na sto dolazi kao pravo malo domaće „zapečeno čudo“
MASALA, ČAJ SA BOSFORA Ubrzava metabolizam, reguliše težinu i jača imunitet, evo kako se pravi
Neobičan čaj koji je kombinacija začina iz Indije i Egipta i toplog mleka čini čuda za imunitet...
Čarobni posni specijalitet: Slana pita od bundeve i krompira, kao iz bakine kuhinje
Slanu pitu od bundeve i krompira poslužite kao toplo ili hladno predjelo, ili kao lagani obrok nakon čorbice
Komentari (0)