JAFA TORTA Poslastica sa pomorandžom za sve svečane prilike, prste da poližete
Raskošna i kremasta, nema ko vam neće tražiti recept.
Potrebno je:
Za biskvit:
- 250 g putera
- 300 g šećera
- 4 velika jajeta
- 100 g punomasnog jogurta
- 300 g brašna
- 2 kašičice kore praška za pecivo
- korica od 4 velike pomorandže
Za fil od pomorandže:
- sok od pomorandže od 5 velikih pomorandži (oko 500 ml)
- 100 g šećera
- 6 listova želatina
Za čokoladni preliv:
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g rendane mlečne čokolade
- 100 g rendane crne čokolade
Za dekoraciju:
- korica 1 pomorandže
- 2 kašike marmelade od kajsije
Priprema:
Skinite koru sa pomorandži pa ih ostavite sa strane. Zagrejte sok od pomorandži sa šećerom, sve dok se šećer ne otopi. Listiće želatina stavite u hladnu vodu sve dok ne omekšaju. Zatim, želatin izvadite iz vode, ocedite, stavite u sok i mešajte. Smesu izlijte u kalup pa ostavite tako bar 4 sata. U jednoj posudi sjedinite putr, šećer, jaja, punomasni jogurt, brašno, prašak za pecivo i kore od pomorandže. Izlijte u pleh obložen pek papirom i pecite 55 minuta, u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Ostavite da se prohladi. Zagrejte čokoladu pa zagrejte slatku pavlaku. Slatkom pavlakom prelijte čokoladu, pa ostavite tako 10 minuta, Dobro promešajte. Preko biskvita nanesite fil od pomorandže pa čokoladnu glazuru. Ukrasite tortu po želji.
Možda vas zanima:
TORTA BELI EGIPAT ZA SVE SVEČANOSTI Zbog nje svaka dijeta pada u vodu
Svi će vam tražiti dodatno parče.
POSNA TORTA SA VIŠNJAMA MAMI NA PARČE VIŠE I dupla mera će biti malo
Ješćete je i mrsnim danima.
BRZA TORTA SA MALINAMA Gotova dok trepnete, a po ukusu joj nema ravne
Nema ko vam neće tražiti dodatno parče.
LENINA TORTA SA KAFOM Kremasta i neodoljiva, a nema paljenja šporeta
Najbolje služite uz šoljicu kafe.
MUSAKA OD PEČENIH PAPRIKA BOLJA OD KLASIČNE Svaki zalogaj je raj za nepca
Zasitna i sočna, pravićete stalno.
POSNA DOBOŠ TORTA UKUSOM NIMALO NE ZAOSTAJE ZA ORIGINALOM Svi će vam tražiti dodatno parče
Savršena za slavu i sve praznike.
POHOVANE KRMENADLE ZA SAVRŠENU NEDELJU Ručak koji vole svi od 7 do 107 godina
Meso se lepi za prste.
RECEPT LEPE BRENE ZA PILETINU SA PEČURKAMA RASPAMETIO DOMAĆICE Brzo, jednostavno i preukusno jelo
Legendarna pevačica Lepa Brena jednom prilikom podelila je recept za jednostavno, brzo i preukusno jelo. U pitanju je zapečena piletina sa šampinjonima koja je vrlo zasitna, a nema ko je ne voli. A ako gledamo Breninu super liniju, rekli bismo i da ne goji.
BRZI KOLAČ SA BUNDEVOM I ORASIMA Baš kao onaj iz bakine kuhinje, mami i mirisom i ukusom
Priprema je jednostavna, a ukus fantastičan.
Komentari (0)