POSNE AMERIČKE PALAČINKE Nimalo ne zaostaju za originalom, biće mekane i vazdušaste
Služite tople, prelivene javorovim sirupom.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

PALAČINKE OD HELJDE Mekane i vazdušaste, a posne
Dodajte slani ili slatki prilog po želji i uživajte.

POSNE PALAČINKE Mekane i vazdušaste, samo im dodajte nadev po želji
Bićete oduševljeni ukusom, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

POSNE PALAČINKE SA TUNJEVINOM Slasne i neodoljive, a držaće vas dugo sitim
Posne i slasne, pravićete stalno.

POSNE PALAČINKE Podjednako ukusne kao mrsne, obožavaćete ih
Ako volite palačinke, nema potrebe da prestajete da ih jedete, zato što je post. Napravite posnu verziju omiljene poslastice, filujte po želji, i uživajte.
- 250 g brašna
- kašičica praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 2 kašike šećera
- 250 ml biljnog mleka
- kašika limunovog soka
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta
Priprema:
U jednoj velikoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so i šećer. Zasebno pomešajte biljno mleko, limunov sok ili sirće, ulje i vanilin ekstrakt. Pustite smesu da odstoji nekoliko minuta. Sjedinite obe smese, pa lagano mešajte. Zagrejte ulje u tiganju na srednjoj temperaturi, pa sipajte četvrtinu šoljice smese i pržite, oko dva minuta. Onda okrenite i pecite palačinke još minut, dva dok ne porumeni sa druge strane. Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal. Bon appetit!

STARINSKI KOMISBROT Jednostavni kolač koji savršeno ide uz kafu ili čaj
Jednostavan kolač bogat suvim grožđem, prste da poližete.

ČOKOLADNA PITA OD PRHKOG TESTA Očaravajuća poslastica koja super ide uz šolju kafe
Kremasta i preukusna, za sve prilike.

ZAPEČENA PILETINA SA PAVLAKOM I KAČKAVALJEM Gurmanski specijalitet koji osvaja od prvog zalogaja
Zasitno jelo pomera granice dobrog ukusa.

NJOKE OD KESTENA Ukusne i drugačije, pravićete stalno
Priprema je jednostavna, a preukusne.

KIKIRIKI TORTA Fenomenalna poslastica osvojiće i one koji ne vole slatko
Nema ko vam neće tražiti recept.
Komentari (0)