ZAGORSKE ŠTRUKLE SA ORASIMA Klasik na SLADAK način, za sladokusce i one izbirljive
U savršenom spoju sa orasima, bićete oduševljeni ukusom.

Potrebno je:
Možda vas zanima:

BLONDI Jednostavan kolač skupog ukusa za prave sladokusce
Fenomenalan kolač nestaće sa stola odmah.

KROFNE SA JABUKAMA Slatko pecivo koje pomera granice dobrog ukusa, a super ide uz čaj
Slatke i drugačije, bićete oduševljeni ukusom.

TURSKI MOKRI KOLAČ Savršen za sve svečane prilike, otopićete se od miline
Fenomenalan desert nestaće sa stola odmah.

DUBAI ČOKOLADA SA URMAMA I PISTAĆIMA Viralni desert na zdraviji način, poćiće vam voda na usta
Slatka i neodoljiva, nećete moći da prestanete da jedete.
- 300 g oraha
- 300 g kravljeg sira
- 50 g suvog grožđa
- 350 g brašna
- 2 jaja
- 150 ml mleka
- 4 kašike šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašika meda
- 1 dl kisele pavlake
- 3 dl pavlake za kuvanje
- 100 g putera
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, so, 2 kašike ulja i puter. Zamesite testo pa ga stavite na tanjir i premažite uljem. Ostavite da odstoji pola sata. Kratko prodinstajte mleko, suvo grožđe, med i orahe u dubljem tiganju, pa ostavite sa strane da se prohladi. U zasebnoj posudi pomešajte sir, jaje, kiselu pavlaku i šećere, pa dodajte u smesu od oraha. Testo prebacite na brašnom posut stolnjak, pa ga razvlačite iz sredine prema spolja. Onda mu odsecite debele ivice pa ostavite da se malo prosuši. Potom na testo stavljajte gomilice pripremljenog nadeva u prvom redu ispred nas, s leva na desno, u razmaku od 10 cm. Zamotajte testo, uz pomoć stolnjaka. Između punjenih delova utiskujte testo ivicom dlana, pa secite štrukle. Ređajte u pleh obložen pek papirom, pa prelijte pavlakom za kuvanje. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

RUM KOLAČ Aromatični desert za sve prilike kada vam se jede slatko
Neodoljiv desert za prave sladokusce.

JUNEĆE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU Donosimo vam recept pevačice Katarine Grujić, biće nikad sočnije
Katarina Grujić, pevačica čije hitove publika peva uglas na nastupima, pokazala je da nije samo talentovana za pevanje. Njena jela posebno vole suprug Marko Gobeljić i ćerkica Katja, a upravo ove juneće ćufte u paradajz sosu su im omiljene.

PICA OD KROMPIRA Italijanski klasik savršen za iznenadne goste
Slasna i ukusna, uzećete parče više.

PUNJENE TIKVICE Klasik koji nikada ne izlazi iz mode, ukusa koji priča priče
Sočno jelo držaće vas dugo sitim.

PUNJENO BELO MESO SA KAJMAKOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju
Držaće vas dugo sitim, a osvaja od prvog zalogaja.
Komentari (0)