ZAGORSKE ŠTRUKLE SA ORASIMA Klasik na SLADAK način, za sladokusce i one izbirljive

Ivana Pavlović

11:00

Sezonski recepti 0

U savršenom spoju sa orasima, bićete oduševljeni ukusom.

zagorske štrukle sa orasima
Printscreen

Potrebno je:

Možda vas zanima:

  • 300 g oraha
  • 300 g kravljeg sira
  • 50 g suvog grožđa
  • 350 g brašna
  • 2 jaja
  • 150 ml mleka
  • 4 kašike šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašika meda
  • 1 dl kisele pavlake
  • 3 dl pavlake za kuvanje
  • 100 g putera

Priprema:

Rernu zagrejte na 200 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, so, 2 kašike ulja i puter. Zamesite testo pa ga stavite na tanjir i premažite uljem. Ostavite da odstoji pola sata. Kratko prodinstajte mleko, suvo grožđe, med i orahe u dubljem tiganju, pa ostavite sa strane da se prohladi. U zasebnoj posudi pomešajte sir, jaje, kiselu pavlaku i šećere, pa dodajte u smesu od oraha. Testo prebacite na brašnom posut stolnjak, pa ga razvlačite iz sredine prema spolja. Onda mu odsecite debele ivice pa ostavite da se malo prosuši. Potom na testo stavljajte gomilice pripremljenog nadeva u prvom redu ispred nas, s leva na desno, u razmaku od 10 cm. Zamotajte testo, uz pomoć stolnjaka. Između punjenih delova utiskujte testo ivicom dlana, pa secite štrukle. Ređajte u pleh obložen pek papirom, pa prelijte pavlakom za kuvanje. Pecite oko 45 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Prijatno!

Pohovano savršenstvo od banana Sastojci: 2 zrele banane 50 g mlevenih oraha, badema ili lešnika Borovnice po ukusu 100 g posne bele čokolade Priprema: 1. Pripremite banane – oljuštite ih, prepolovite i podelite na manje komade. 2. Dodajte orašaste plodove – pospite izblendirane orahe, bademe ili lešnike po bananama, tako da se lepo oblože. 3. Pecite – zagrejte pleh i ispecite banane sa svih strana dok ne dobiju blago zlatnu boju. 4. Serviranje – na tanjir sipajte borovnice, poređajte tople banane i prelijte ih otopljenom posnom belom čokoladom. 5. Uživajte – poslužite odmah dok je desert topao i čokolada se divno razliva preko banana! Savršen posni desert gotov za par minuta! #mojatrpeza #trpeza #kuhinja #kuhinjarecepti #pohovano #njaminjam😋 #viral_video #viralvideos #foruyou ♬ bounce (i just wanna dance) - фрози & joyful

Komentari (0)